Kanserde yeni umut ışığı

Dünya Sağlık Örgütü'nün 2018 yılı verilerine göre yılda küresel bazda 18 milyonun üzerinde yeni kanser vakası...

Kanserde yeni umut ışığı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dünya Sağlık Örgütü’nün 2018 yılı verilerine göre yılda küresel bazda 18 milyonun üzerinde yeni kanser vakası ortaya çıkarken, hastalığa bağlı ölüm oranı ise 10 milyonun üzerinde yaşanıyor.

Dünya genelinde her 5 erkekten birinde ve her altı kadından birinde hayatları boyunca kanser gelişmesi beklenirken her sekiz erkekten birinin ve her 11 kadından birinin ise kanser nedeniyle hayatını kaybedeceği öngörülüyor.

Kanserde erken tanı ve tedavi yöntemlerinin çok önemli olduğunu vurgulayan İstanbul Cerrahi Derneği Başkanı Prof. Dr. Umut Barbaros, kanserde en etkili yöntem ve umut ışığı olan sıcak kemoterapi hakkında önemli bilgiler aktardı. Prof. Dr. Barbaros, “Kanser denilince aklımıza hep bilindik yöntemler geliyor. Ancak karın içine yayılmış kanser, farklı bir olgu. Karın içine yayılmış kanserler bundan 30 yıl önce tedavisi mümkün olmayan hastalıklar olarak biliniyordu. Yaklaşık 20 yıldır karın içine yayılmış cerrahi tedavilerle beraber, sıcak kemoterapiden bahsediyoruz. Burada temel felsefe karın içindeki organlardan; kalın bağırsak, karın zarı, bağırsak, yumurtalık, mide, pankreas gibi organlardan tümörün organ dışına çıkarılması işleminden bahsediliyor. Esas amacımız tümörün hepsini cerrahi bir işlemle temizlemek. Karın içine 42 derece ısıyla beraber sıcak kemoterapiyi sanki bir sıcak diyaliz yapıyormuş gibi verebilmek. Temel felsefe ana damar yollarıyla kemoterapinin ulaşamadığı damar odaklarına veya gözle görülemeyen hücrelere direkt temasla bu kemoterapiyi ulaştırmak” dedi.

 

Haber Merkezi

(Y.K.)

Bakmadan Geçme