Kar yağışı hayatı durma noktasına getirdi

Bitlis'te sabah saatlerinde etkili olan kar yağışı, hayatı olumsuz etkiledi.

Bitlis'te sabah saatlerinde etkili olan kar yağışı, hayatı olumsuz etkiledi. Uzun yıllardan beri Kasım ayı sonunda başlayan kar yağışının bu yıl Ekim ayı ortasında başlaması, kentte şaşkınlık yarattı. Kent merkezinde kar kalınlığı 5 santimetre, yüksek kesimlerde ise 10 santimetreye ulaştı.

“EN SON 2021 YILINDA KAR YAĞMIŞTI”

Meteoroloji yetkilileri, kar yağışının öğle saatlerinde bölgeyi terk edeceğini ve yerini soğuk havaya bırakacağını bildirdi. Mardin’den Bitlis’e üniversite okumaya gelen Vela Ömer, “Mardin’den en son 2021 yılında kar yağmıştı. Sabah pencereden baktık. Biraz soğuk olacağı için korkmuştuk aslında ama kar güzelmiş. Arkadaşlarımla beraber fotoğraf çekmeye geldik” şeklinde konuştu.

Kar yağışı hayatı durma noktasına getirdi

“MANZARASI ÇOK HOŞUMA GİDİYOR”

Vanlı üniversite öğrencisi Sedef Okan ise, “Ben Vanlıyım alışık olduğum bir durum ama bu sefer erken yağdı. Ben hiç bu kadar çabuk beklemiyordum. Ya kasımda ya da aralık ayında kar yağıyordu. Normalde karı sevmiyorum ama manzarası çok hoşuma gidiyor. Benim için çok fark olmadı ama uzaktan gelen üniversite öğrencisi arkadaşlarım için farklı oldu” ifadelerini kullandı.


 

Bakmadan Geçme