• Haberler
  • Genel
  • Karabağlar CHP Gençlik Kolları Başkanlığına aday ‘sürpriz isim’

Karabağlar CHP Gençlik Kolları Başkanlığına aday ‘sürpriz isim’

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karabağlar İlçe Gençlik Kolları Başkanlığına aday olan Ayça Gülenç, genç yaşına rağmen...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karabağlar İlçe Gençlik Kolları Başkanlığına aday olan Ayça Gülenç, genç yaşına rağmen kazandığı bilgi ve deneyimlerle Karabağlar’ın gençlerini bir araya getirip ilçeyi daha ileriye taşımak amacıyla adını duyurdu. Eğitim ve aktivizm alanındaki geniş tecrübesiyle dikkat çeken Gülenç, gençlerin sesini duyurmayı ve ilçedeki gençlik hareketini güçlendirmeyi hedefliyor.

1 Mart 2001 tarihinde İzmir’in Karabağlar ilçesinde doğan Ayça Gülenç, ilkokul eğitimini Karabağlar Seniha Mayda İlkokulu’nda tamamladıktan sonra Buca Mehmet Akif Ersoy Sosyal Bilimler Lisesi’nde öğrenim gördü. Şu anda Hukuk Fakültesi’nde son sınıf öğrencisi olan Gülenç, çocukluk hayali olan avukatlık mesleğini sürdürmek için yoğun bir eğitim sürecine devam ediyor.

Haber

KADINLARIN HAK MÜCADELESİNE KATKI

Küçük yaşlardan itibaren örgütlü mücadelenin önemini kavrayarak yetişen Gülenç, hayatı boyunca emeğe, hakka ve demokrasiye olan inancını korudu. Kadın Meclisleri’nde beş yıldır ülkenin farklı şehirlerinde kadınların hak mücadelesine katkıda bulundu ve dava takip koordinatörlüğü görevlerini üstlendi. 2015 yılından bu yana Avrupa Birliği projelerinde aktif rol alan Gülenç, İngilizce ve Fransızca dillerine hakim olup, Avrupa merkezli bir genç hukukçular derneğinde iki yıldır yönetim kurulunda görev yapmaktadır.

Haber

“YÜRÜTECEK BİR MÜCADELEMİZ VAR”

İzmir’de insan hakları üzerine bir dernek kurarak kurucu başkanlığını üstlenen Gülenç, hukukun üstünlüğüne, demokratik yaşam tarzına ve Cumhuriyet Halk Partisi’ne olan inancını vurguladı. CHP’ye katıldıktan sonra Gençlik Kolları İzmir İl Başkan Yardımcılığı görevini üstlenen Gülenç, örgütlenmeye ve mücadelenin büyütülmesine katkıda bulundu. Hukuk ve seçim işlerinde partisine hukuksal destek sağlayan Gülenç, gönüllü olarak gece gündüz demeden çalışarak dayanışmayı güçlendirmeyi amaçladı.

Şimdi ise tüm bilgi ve deneyimlerini Karabağlar’daki gençlerle paylaşarak, ilçenin Gençlik Kolları Başkanlığı’na aday olan Ayça Gülenç, “Söyleyecek sözümüz, yürütecek bir mücadelemiz var!” diyerek, hedeflerini ve kararlılığını ifade etti.

Haber

Haber

Haber

Haber

Haber

LEYLA BİLGİ  

Bakmadan Geçme