• Haberler
  • İzmir
  • Karabağlar'da Avrupa Hareketlilik Haftası coşkuyla kutlandı

Karabağlar'da Avrupa Hareketlilik Haftası coşkuyla kutlandı

Karabağlar Belediyesi, Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında Yeşilyurt Sevgi Yolu'nda 'Otomobilsiz Kent Günü' etkinliği düzenledi.

Karabağlar Belediyesi, Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında düzenlediği “Otomobilsiz Kent Günü” etkinliğiyle yayalara güvenli alanlar yaratmayı hedefledi. Yeşilyurt Sevgi Yolu’nda gerçekleştirilen etkinlikte, çeşitli atölyeler, sokak oyunları ve müzik dinletileri ile farkındalık yaratıldı. Belediye Başkanı Helil Kınay, etkinliğe katılarak vatandaşlarla buluştu ve insan odaklı bir kent hedefini vurguladı.

“Otomobilsiz Kent Günü” 

Karabağlar'da Avrupa Hareketlilik Haftası coşkuyla kutlandı

Etkinlik, Yeşilyurt Sevgi Yolu’nun araç trafiğine kapatılmasıyla başladı. Bu alanda kurulan yaşam ve kitap atölyeleri, yüz boyama, sokak oyunları, masa tenisi gibi etkinliklerle hem çocuklar hem de yetişkinler keyifli bir gün geçirdi. Meslek odaları ve sivil toplum kuruluşlarının açtığı stantlar, katılımcılar için bilgilendirici içerikler sundu. Etkinliğe, Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay’ın yanı sıra belediye bürokratları, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Başkan Kınay: “İnsan ve Yaşam Odaklı Bir Kent İstiyoruz”

Karabağlar'da Avrupa Hareketlilik Haftası coşkuyla kutlandı

Başkan Kınay, etkinlikte yaptığı konuşmada, kentleşmenin getirdiği betonlaşma ve kamusal alanların daralmasına dikkat çekerek, Karabağlar Belediyesi olarak insan ve yaşam odaklı bir kent anlayışını benimsediklerini belirtti. Kınay, “Göreve geldiğimiz andan itibaren bu anlayışla hareket ettik. Karabağlar’da hep birlikte yaşayabileceğimiz, sağlıklı bir kent ortamı yaratmak için çalışıyoruz” dedi.

“Sevgi Yolu’nu Trafikten Arındıracağız”

Karabağlar'da Avrupa Hareketlilik Haftası coşkuyla kutlandı

Sevgi Yolu ile ilgili seçim döneminde verdikleri sözleri hatırlatan Başkan Kınay, bu bölgenin otomobilsiz bir alan olarak düzenleneceğini belirtti. “Burası bir sevgi yolu ve burayı trafiksiz ve otomobilsiz hale getirerek vatandaşlarımızın keyifle zaman geçirebileceği bir alan yapma sözümüzü bir kez daha yineliyoruz” diye konuştu.

Renkli ve Eğitici Etkinlikler Büyük İlgi Gördü

Karabağlar'da Avrupa Hareketlilik Haftası coşkuyla kutlandı

Yeşilyurt Sevgi Yolu’nda gün boyu süren etkinlikler vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Sıla Topçam tarafından yönetilen yaşam atölyeleri, çocuklar için resim ve sokak oyunları atölyeleri, yüz boyama, müzik dinletileri ve pilates gibi etkinliklerle katılımcılara keyifli anlar yaşatıldı. Ayrıca iklim değişikliği, atıksız yaşam ve kompost üretimi konularında bilgilendirme stantları kuruldu. TMMOB Çevre Mühendisleri Odası ve Peyzaj Mimarları Odası İzmir Şubesi de etkinliğe stant açarak çevre bilinci ve sürdürülebilir yaşamla ilgili bilgilendirme yaptı.

Karabağlar Belediyesi’nin düzenlediği bu etkinlik, hareketliliğin ve sürdürülebilir kent yaşamının önemini vurgularken, Karabağlar’ın yaşanabilir bir ilçe olma yolundaki çalışmalarını gözler önüne serdi.


 

Bakmadan Geçme