• Haberler
  • İzmir
  • Karabağlar'da Cumhuriyet coşkusu: Etkinliklere hazır mısınız?

Karabağlar'da Cumhuriyet coşkusu: Etkinliklere hazır mısınız?

Cumhuriyet'in 101. yılı dolayısıyla Karabağlar'da düzenlenen etkinlikler, ilçe sakinlerinin büyük ilgisini çekti. 'Fotoğraflarla Cumhuriyet' sergisinden belgesel gösterimlerine, müzikli gösterilerden daha fazlasına neler bekleniyor? Karabağlar Belediyesi, Cumhuriyet Bayramı'nı kutlamak için ne gibi sürprizlerle dolu bir program hazırladı? Bu yılki kutlamaların ardındaki hedefler neler? Karabağlar Belediyesi, Cumhuriyet'in 101. kuruluş yıl dönümünü kutlamak için çeşitli etkinlikler düzenliyor. 

Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri, Karabağlar Belediyesi'nin düzenlediği “Fotoğraflarla Cumhuriyet” isimli fotoğraf sergisinin açılışıyla başladı. Belediye Başkan Yardımcısı Elvin Sönmez Güler'in katılımıyla gerçekleşen açılışta, 18 fotoğraf sanatçısının 30 eseri sergilendi. Sergi, 31 Ekim tarihine kadar Karabağlar Belediyesi ana hizmet binasında ziyaret edilebilecek.

Karabağlar'da Cumhuriyet coşkusu: Etkinliklere hazır mısınız?

Etkinlikler kapsamında akşam saatlerinde Fahrettin Altay Mahallesi'nde bulunan Haydar Mert Parkı'nda “Cumhuriyete Giden Yol” isimli belgesel gösterimi yapıldı. İşgal günleri ile başlayan ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş sürecini ele alan belgesel, mahalle sakinleri tarafından ilgiyle izlendi.

Karabağlar'da Cumhuriyet coşkusu: Etkinliklere hazır mısınız?
Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde ana hizmet binasındaki Muzaffer İzgü Konferans Salonu'nda düzenlenen müzikli gösteriye de katıldı. Sanatçılar Orhan Aydın, Metin Coşkun, Dengin Ceyhan ve Gülcan Altan'ın sahne aldığı “Yaşasın Cumhuriyet” adlı gösteri büyük beğeni topladı. Gösteri sonunda Başkan Kınay, sanatçılara fidan sertifikası takdim etti.

Karabağlar'da Cumhuriyet coşkusu: Etkinliklere hazır mısınız?

Başkan Kınay, etkinlikte yaptığı konuşmada, “Bizlere keyif dolu anlar yaşatan ve Cumhuriyet coşkumuza ortak olan sanatçılarımıza teşekkür ediyorum. Buradan bir kere daha ifade etmek isterim ki bizim nefesimiz ve soluğumuz Cumhuriyet! Bu yüz yıllarca devam edecek. Cumhuriyetimizin 101. yaşı kutlu olsun” dedi.

Karabağlar'da Cumhuriyet coşkusu: Etkinliklere hazır mısınız?

Karabağlar Belediyesi, 1 hafta boyunca ilçenin çeşitli noktalarında sürecek Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri ile halkı bir araya getirerek, Cumhuriyet coşkusunu paylaşıyor.

Kaynak: Karabağlar Belediyesi 

Bakmadan Geçme