Karabağlar'da sorunlara hızlı çözüm

İzmir Büyükşehir Belediyesi, acil çözüm bekleyen mahallelerin sorunlarını yerinde tespit etmek için İzmir SAHA ekiplerini kurarak, Karabağlar'da beş pilot bölgede harekete geçti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin acil çözüm bekleyen mahallelerinde sorunları yerinde tespit etmek amacıyla İzmir SAHA (Sokakta Analiz Hizmette Adalet) ekiplerini kurdu. Bu kapsamda Karabağlar ilçesinde belirlenen beş pilot bölgedeki ilk toplantı, Devrim Mahallesi Muhtarlığı’nda gerçekleştirildi.

İlk Toplantı Devrim Mahallesi’nde Yapıldı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın talimatıyla hayata geçirilen SAHA ekipleri, mahalle sakinlerinin sorunlarını yerinde analiz ederek çözümler üretmeye başladı. Karabağlar’da pilot bölge olarak Devrim, Özgür, Kibar, Umut ve Gazi mahalleleri belirlendi. Proje koordinasyon sorumlusu olarak atanan İZBETON Genel Müdürü Hüseyin Sezer, ilgili birimlerin yetkilileriyle bir araya geldi. Toplantıya, Fen İşleri Dairesi Başkanlığı, Trafik Şube Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı, ESHOT ve Karabağlar Belediyesi temsilcileri de katıldı.

Yerinde Analizler ve Hızlı Çözümler

SAHA ekibinin bölgedeki çalışmaları sonrası, vatandaşlardan gelen talepler ve analizler doğrultusunda bir rapor hazırlandı. Devrim Mahallesi Muhtarlığı’nda düzenlenen toplantıda, raporun bulguları ve uygulanacak icraatlara dair yol haritası masaya yatırıldı. Sezer, Karabağlar sakinlerinin taleplerini hızlı bir şekilde karşılamak için gerekli adımları atacaklarını belirtti.

“Sorunlara Hızlı Çözüm İçin Elimizden Gelenin En İyisini Yapacağız”

Toplantı sonrası bir açıklama yapan Hüseyin Sezer, “İzmir’in sorunlarını yerinde analiz edip hızlıca çözüme kavuşturacak SAHA ekibimizin hemşerilerimizden topladığı talepleri teker teker ele alıyoruz. Esnafımızla, hane halkıyla birebir görüşüp ihtiyaçlarını listeleyen bu ekibin çalışmalarını çok kıymetli buluyoruz. Başkanımız Dr. Cemil Tugay’ın talimatıyla, vatandaşlarımızca talep edilen icraatların bir an önce gerçekleşmesi için bu toplantıları düzenlemeye başladık. Belediyemizin birçok biriminin dahil olduğu bu projeyle, önemli sorunlara hızlı çözüm üretmek için verimli bir koordinasyonla elimizden geleni yapacağız” dedi.

Hızlı Çalışmalar İçin İlk Adımlar Atıldı

Devrim, Özgür, Kibar, Umut ve Gazi mahallelerinde yaşayan vatandaşların taleplerinin muhtarlara aktarıldığı ve yapılacak çalışmalar için koordinasyonun sağlandığı toplantıda, projeye ilişkin ilk adımlar atıldı. Yol düzenlemeleri, trafik, ulaşım ve park yenileme çalışmaları gibi konuların ele alındığı toplantıda, hızlıca başlatılacak çalışmalar için program belirlendi.


 

Bakmadan Geçme