'Karavanda unutuldum'

Adını Kuzey Yıldızı: İlk Aşk dizisiyle ismini geniş kitlelere duyuran ve son olarak Kül Masalı'nda rol alan oyuncu Gizem Güneş, boş zamanlarında neler yaptığını ve sette başına gelen bir anıyı anlatarak tatil rotalarını paylaştı

Genç oyuncu Gizem Güneş, oyunculuk ve özel hayatı ile ilgili merak edilenleri anlattı:

Dans, bale yanında yabancı dil eğitimleri alıyorsunuz. Bu eğitimlerin size katkısı ne olacak?
Küçükken altyazılı çizgi film ve diziler izlemeyi çok seviyordum. Bu şekilde özellikle İngilizceyi anlamaya başladım. Dans ve müziğe olan ilgimden dolayı da çok fazla şarkı dinliyordum. Şarkı sözlerini çevirilerden anlamaya çalışırken bir de bakmışım ben bayağı yabancı dil öğreniyorum. Fransızcaya olan ilgim de zaten Fransız bir müzik kanalını çok izlediğim için başlamıştı. Aslında bu farklı alanların hepsi birbirini besleyen alanlar. Dans ve müzik oyunculukta çok fayda sağlıyor. Bedenini doğru yönetmek, sahnenin ritmini yakalayabilmek gibi… Yabancı dil ise; kitapları, oyunları, filmleri onların bakış açısıyla daha net anlayabilmemi sağlıyor. 

Sette hiç başınıza ilginç bir olay geldi mi?
Ah, evet, geldi! Sette paydos vermiştik. Ben de tuvalet karavanına gitmiştim. Sanırım beni gittim sandılar ve üzerime karavanı kilitlediler… Sonra bir baktım hareket ediyoruz! Yanıma telefonumu da almamışım, bağırmaya başladım. Dışarıda ekipten birkaç kişi sesimi duymuş. O şekilde karavanı durdurup beni çıkarmışlardı!

Kendinizle kaldığınız zamanlarda neler yapıyorsunuz?
Kendimle kaldığım zaman, yani tamamen kendime ayırdığım bir günse, genelde cilt bakımları yapıp rastgele bir dizi ya da film seçip izliyorum. Tam bir rahatlama günü oluyor anlayacağınız. Onun dışında, evde yalnızken müzik açıp dans etmeye de bayılıyorum, deşarj oluyorum.

Ufukta yeni proje ve müjdeleriniz var mı?
Projem henüz çok yeni bitti. O yüzden şu an biraz dinlenme ve yenilenme sürecindeyim; fakat çalışmayı ve meşgul olmayı da çok sevdiğim için bu süreyi çok da uzatmak istemiyorum. Her an yeni bir sürprizle karşınıza çıkabilirim!

Bu yaz için tatil planlarınız neler?
Bu yazın başında iki kere Mısır’a gittim. Oranın etnik havasını çok seviyorum. Yazın çoğunu yazlıkta ailemle geçiriyorum; ama ufukta bir İtalya planım da var. 

Unutamadığınız tatil anısı nedir?
Üniversitenin ilk yılı, Çeşme’de arkadaşımın yazlığına gitmiştim. Bir beache rezervasyon yapmıştık fakat giriş parasını karşılayacak durumumuz yoktu öğrenci harçlığımızla... Biz de oranın yakınında daha uygun bir beache girdik. Denize girerek oraya kadar yüzmüştük ve bir süre orada eğlenip yüzerek geri dönmüştük.

Türkiye’de ve dünyada en sevdiğiniz tatil yerleri nereler? Sizde en çok etki bırakanları biraz anlatır mısınız?
Yaz tatili olarak açıkçası favorim Kuzey Ege. Yazlığım da orada zaten. Kuzey Ege, Kaz Dağları bana hep huzur vermiştir. Havasını ve denizini çok seviyorum. Yenilendiğimi hissediyorum. Yurt dışı için daha çok kültürel tatilleri, gittiğim yerin tarihini ve kültürünü tanıyabildiğim gezileri seviyorum. Yurt dışında gittiğim favori yerim de Ürdün, Petra oldu. Bence herkes orayı görmeli. 

Bu yılki tatil bavulu favorileriniz neler?
Bu sene tatil bavulumu yaparken çok “basic” ve rahat parçalar seçtiğimi fark ettim. Sanırım tatilde benim için en önemli olan rahat olmak. Şort, etek ve tişört. Uğraşsız ve sade.

Zaman geçirmekten en çok keyif aldığınız tatil partnerleriniz kimler?
Erkek kardeşim ve en yakın kız arkadaşlarım. Kız kıza tatil gibisi yok. Birçok güzel ve eğlenceli anı biriktiriyorsunuz. 

“Bunu yapmadan tatilimi bitirmem.” dediğiniz neler var?
Doya doya yüzmeden, en az birkaç kez sahilde voleybol maçı yapmadan ve deniz kenarında gün batımını izlemeden tatilimi bitiremem.
 

Bakmadan Geçme