Karayakup'ta yangının izleri siliniyor

Manisa'nın Gördes ilçesine bağlı Karayakup Mahallesi'nde geçtiğimiz ay meydana gelen orman yangınının ardından bölgedeki hasarın giderilmesi ve yaşamın normale döndürülmesi için çalışmalar sürüyor.

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Gördes Belediyesi işbirliğiyle, yangından etkilenen mahalle sakinleri için geçici konteyner evler kurulmaya başlandı. Çalışmaları yerinde inceleyen Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, mahalle sakinlerine tüm desteği sağlayacaklarını belirtti.

Karayakup'ta yangının izleri siliniyor

Yangın Büyük Tahribata Yol Açtı

14 Ağustos’ta Gördes’e bağlı Boyalı Mahallesi’nde başlayıp, Salihli ilçesine kadar yayılan orman yangını, yoğun çalışmalar sonucunda kontrol altına alınmıştı. Yangından en büyük hasarı alan Karayakup Mahallesi’nde birçok ev kullanılamaz hale geldi. Bölge halkının barınma ihtiyacını karşılamak amacıyla, Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Gördes Belediyesi tarafından mahallede konteyner evlerin kurulması kararlaştırıldı. Toplamda 25 konteyner yerleştirilecek; bunların 24’ü ev olarak kullanılacakken, 1’i ise mahalle sakinlerinin ibadet edebileceği mescit olarak hizmet verecek. MASKİ Genel Müdürlüğü tarafından altyapı çalışmaları tamamlanan alanda, mahalle sakinleri kalıcı konutlar inşa edilene kadar konteyner evlerde geçici olarak barınacak.

"Konteyner Evler Kısa Sürede Hazır Olacak"

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, mahalleye gerçekleştirdiği ziyarette konteyner evlerin kurulacağı alanda incelemelerde bulundu. CHP Manisa İl Başkanı İlksen Özalper, Gördes Belediye Başkanı İbrahim Büke, Gölmarmara Belediye Başkanı Cem Aykan ve CHP Gördes İlçe Başkanı Zafer Arslan ile birlikte mahalle sakinleriyle bir araya gelen Başkan Zeyrek, konteyner evlerin altyapı çalışmalarının tamamlandığını belirterek, "İnşallah bir buçuk ay içinde konteynerleriniz hazır olacak. Şu an için yaşam koşullarınızı iyileştirmek ve yanan ormanlarımızın yerine ağaç dikmek, bizim öncelikli görevlerimizden biri. Allah bir daha böyle acılar yaşatmasın. Kalıcı konutlar yapılana kadar sizleri burada misafir edeceğiz. Süreç boyunca elimizden gelen her şeyi yapacağız" dedi.

Büyükşehir Belediyesinden Tam Destek

Yangının ardından yaraların hızla sarılması için tüm desteği sağlayacaklarını vurgulayan Başkan Zeyrek, mahallede yaşanan zorlukların farkında olduklarını belirtti. Zeyrek, "Burada sadece evler değil, anılar ve hayatlar da var. Yangın sırasında milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız ve büyükşehir ekiplerimiz buradaydı. Ne yazık ki yaklaşık 3 bin hektarlık bir alan kaybettik. Özellikle zeytinlik alanlarını yeniden kazandırmak için büyükşehir olarak size destek vereceğiz. Bu kapsamda Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi’nde gerekli kararları aldık ve en kısa sürede yardımlar sizlere ulaşacak" ifadelerini kullandı.

CHP Manisa İl Başkanı: "Yanınızdayız"

CHP Manisa İl Başkanı İlksen Özalper, yangından etkilenen Karayakup Mahallesi'nde sosyal belediyeciliğin nasıl işlediğini bir kez daha gösterdiklerini ifade etti. "Büyükşehir Belediye Başkanımız ve Gördes Belediye Başkanımız burada, yanınızda. Cumhuriyet Halk Partisi’nin başlattığı kampanya ile konteynerlerin içindeki eşyalar da Manisa’da hazır ve sizleri bekliyor. Allah bir daha böyle acılar yaşatmasın, hepimizin canı yandı. İnşallah çok daha güzel günlerde bir arada olacağız ve köyümüzü eski günlerine kavuşturacağız" dedi.

Kalıcı Konutlar İçin Çalışmalar Başlıyor

Gördes Belediye Başkanı İbrahim Büke ise, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek'e yangın süresince verdikleri destek için teşekkür ederek, ilk günden bu yana mahalle halkının yanında olduklarını söyledi. "İtfaiye ekiplerimiz canla başla çalıştı. MASKİ, altyapıyı hızlıca tamamladı ve en kısa sürede konteyner evleri getireceğiz. Hedefimiz bu kış aylarını mahalle sakinleri için rahat geçirilebilir hale getirmek. Kalıcı konutlar için de valilik işlemleri tamamlandığında gerekli yardımları talep edeceğiz. Kalıcı konutlar inşa edilene kadar elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.

"Eski Günlere Döndüreceğiz"

Gölmarmara Belediye Başkanı Cem Aykan da Karayakup Mahallesi ile doğal bir bağlarının bulunduğunu ifade etti. Mahallenin eski günlerine dönmesi için tüm çabayı sarf edeceklerini belirten Aykan, "Elimizden gelen ne varsa yapmaya hazırız. Ferdi Başkanımızın büyük destekleri var, sosyal belediyecilik adına her türlü yardımı yapacağız" dedi.

Hayvan Üreticilerine Yonca Desteği

Yangından etkilenen Karayakup, Boyalı ve Yeniköy mahallelerinde hayvan üreticilerine de destek verildi. Bu kapsamda, Karayakup Mahallesi'ne 250 balya, Boyalı ve Yeniköy mahallelerine ise 350 balya yonca teslim edildi. Başkan Ferdi Zeyrek, Gördes Belediye Başkanı İbrahim Büke ve Gölmarmara Belediye Başkanı Cem Aykan, hayvan üreticilerine sağlanan desteğin devam edeceğini belirtti.

Yangının yaralarının hızla sarılması için yürütülen çalışmalarla mahalle halkı, kalıcı konutlar inşa edilene kadar yaşamlarını daha rahat sürdürebilecek.


 

Bakmadan Geçme