Karayalçın: SHP yeniden kuruldu denilemez

SHP’nin son genel başkanı Murat Karayalçın, partinin yeniden kurulduğu iddialarıyla ilgili bir açıklama yaptı. Karayalçın, “SHP’nin...

SHP’nin son genel başkanı Murat Karayalçın, partinin yeniden kurulduğu iddialarıyla ilgili bir açıklama yaptı. Karayalçın, “SHP’nin ismi üzerinden yararlanmak isteyen bazı kişilerin bir girişimde bulunduğunu görüyoruz. Kim olduklarını bilmiyorum” dedi.

Sosyaldemokrat Halkçı Parti (SHP), Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın resmi internet sitesinde yer alan bilgiye göre, 28 Haziran 2024 tarihi itibarıyla yeniden kuruldu. Partinin adresi, Yargıtay’a “Meşrutiyet Mahallesi, Karanfil Sokak, Çankaya, Ankara” olarak belirtildi.

Sosyal medyada gündem olan ve SHP’nin yeniden hayata geçirilmek istendiği, birçok iddiayı da beraberinde getirdi.

SHP’nin son genel başkanı Murat Karayalçın tartışmalara yol açan gelişme ilgili Sözcü’den Can Coşkun’a konuştu. Karayalçın, “Öyle bir şey olamaz, buna SHP yeniden kuruldu denilemez” cümleleriyle parti girişimine tepki gösterdi.

“CHP OLARAK İKTİDARA YÜRÜYORUZ”

Karayalçın, “SHP’nin tekrar kurulduğunun söylenebilmesi için, o dönemde CHP ile birleşmeye karar veren ve bir anlamda SHP’yi kapatan son yönetimin açma kararı vermesi gerekir. SHP’nin isminden yararlanmak isteyen birileri bir girişimde bulunmuş, öyle görünüyor. Kim olduklarını bilmiyorum” dedi.

Murat Karayalçın ayrıca, “Biz CHP olarak iktidara yürüyoruz. Yeni bir bölünmeye asla fırsat vermemeliyiz. Bugün Fransa’daki seçimlerin sonucu da, birlikteliğin ne kadar önemli olduğunu gözler önüne sermiştir” yorumunda bulundu.

Bakalım SHP’nin yeni girişiminin arkasından kim çıkacak ve Karayalçın’ın yorumları nasıl karşılanacak.

HABER MERKEZİ 

Bakmadan Geçme