KARBEM'den YKS'de yüzde 81'lik başarı 

Karabağlar Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezi (KARBEM), gençlerin eğitimdeki hedeflerine ulaşmalarında önemli bir rol oynamaya devam ediyor.

Karabağlar Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezi (KARBEM), gençlerin eğitimdeki hedeflerine ulaşmalarında önemli bir rol oynamaya devam ediyor. 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının açıklanmasının ardından, KARBEM’in desteklediği öğrenciler büyük bir başarıya imza attı ve yüzde 81 başarı oranı elde etti.

KARBEM, eğitimde fırsat eşitliği sağlamak amacıyla birçok öğrenciye rehberlik yaparak, onların istedikleri bölümlere yerleşmelerine yardımcı oldu. YKS sonuçlarına göre, 204 öğrenciden 166’sı üniversitelere yerleşme hakkı kazanırken, 38 öğrenci ek tercih döneminde şanslarını değerlendirmeye başladı.

BAŞARIDA ÇEŞİTLİ FAKÜLTELERDE YÜKSEK ORANLAR

Yerleşen öğrencilerden 1'i Hukuk Fakültesi, 15'i Mühendislik ve Mimarlık Fakülteleri, 6'sı Sağlık Bilimleri Fakültesi, 12'si Fen-Edebiyat Fakülteleri, 6'sı Eğitim Fakülteleri, 18'i İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri, 9'u Turizm ve İletişim Fakülteleri gibi bölümlerde eğitim görmeye hak kazandı. Ayrıca, 2 öğrenci İlahiyat Fakültesi, 3 öğrenci Polis Meslek Müksekokulu ve Milli Savunma Üniversitesi, 3 öğrenci Konservatuvar, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu gibi alanlarda yer aldı. 91 öğrenci ise meslek yüksekokullarına kabul edildi.

BAŞKAN KINAY’DAN DESTEK 

Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay, başarı gösteren öğrencileri ve onları destekleyen aileleri ile öğretmenleri kutladı. Öğrencilerin KARBEM’deki uzun ve zorlu çalışma sürecinin ardından bu başarıyı elde ettiklerini vurgulayan Kınay, “Öğrencilerimizi, onları yetiştiren aileleri ve öğretmenleri kutluyorum. Eğitime desteğimiz her zaman devam edecek” ifadelerini kullandı. KARBEM’i büyütme ve kapasitesini artırma planlarından bahseden Başkan Kınay, “Karabağlar Belediyesi olarak eğitim hayatlarında öğrencilerimizin en büyük destekçisi olacak ve onların yarınlara umut dolu bakması için mücadele etmeyi sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme