• Haberler
  • Spor
  • Karşıyaka Başantrenörü Sarıca'dan kritik deplasman açıklaması 

Karşıyaka Başantrenörü Sarıca'dan kritik deplasman açıklaması 

Türkiye Basketbol Süper Ligi'nin 4. haftasında Karşıyaka, Beşiktaş'a konuk oldu ve karşılaşmayı 89-82 kaybederek bu sezon dış sahada oynadığı iki maçta da galibiyet alamadı. 

Türkiye Basketbol Süper Ligi’nin 4. haftasında Karşıyaka, Beşiktaş’a konuk oldu ve karşılaşmayı 89-82 kaybederek bu sezon dış sahada oynadığı iki maçta da galibiyet alamadı. 

BJK Spor Kompleksi'nde gerçekleşen mücadelede yeşil-kırmızılı ekip, Başantrenör Ufuk Sarıca’nın belirttiği gibi zorlu bir karşılaşma sergiledi. Sarıca, Beşiktaş'ı tebrik ederken, kendi oyuncularının gösterdiği mücadeleyi de takdir etti. Sarıca, özellikle son 4-5 dakikada takımın performansının düştüğünü vurgulayarak, bu süre zarfında hücum düzenlerinin aksadığını ve fazla top kaybı yaşadıklarını ifade etti. 

“ÇOK İYİ KURULMUŞ BİR KADROMUZ VAR”

Başantrenör Sarıca, hakemlerin bazı pozisyonlardaki sertliklere izin vermesinin de son dakikalarda etkili olduğunu belirtirken, Kenan’ın 5 faul almasının takımın kısa pozisyonda sıkıntı yaşamasına neden olduğunu dile getirdi. Sean ve Thomas’ın yokluğunun da hissedildiğini sölerine ekleyen Başantrenör Sarıca, "Beşiktaş’ı tebrik ediyorum ama kendi oyuncularımı da mücadelelerinden ötürü kutluyorum. Biz de kazanabilirdik. Bu kadar eksik oynarken bence iyi mücadele ettik ama sonunu, özellikle son 4-5 dakikayı iyi oynayamadık. Oralarda hem hücum düzenimiz aksadı hem de top kaybımız fazla oldu. Bütün maçı bence fazla top kaybıyla geçirdik, biz bu kadar top kaybı yapan bir takım değiliz. Hakemlerin yanlış değerlendirdiği, izin verdiği sertlikler de son kısımda etken oldu ama her şeyden öte takımımın bu zor deplasmandaki mücadelesinden memnunum. Kenan 5 faul alınca kısa pozisyonunda sıkıntı çektik. Zaten Sean ve Thomas da yok. Bir an önce buraları doldurmamız lazım. Çok formda ve çok iyi kurulmuş bir kadromuz var. Çok karakterli bir takımız. Bundan sonrasını bir an önce, hızlı bir şekilde planlamamız lazım. Geçen hafta bir adım atıldı ama bunun devamı gerekiyor" dedi.

BİR SONRAKİ DURAĞI

Karşıyaka, 30 Ekim Çarşamba günü FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi’nde Yunanistan ekibi AE Cholargos Rodos’a konuk olacak. 

Bakmadan Geçme