• Haberler
  • İzmir
  • Karşıyaka belediyesi hayvanseverlere eğitim veriyor

Karşıyaka belediyesi hayvanseverlere eğitim veriyor

Karşıyaka Belediyesi, geçtiğimiz haftalarda düzenlediği Can Dostlar Çalıştayı’nda hayvan haklarını savunan sivil toplum kuruluşları ve hayvanseverlerle...

Karşıyaka Belediyesi, geçtiğimiz haftalarda düzenlediği Can Dostlar Çalıştayı’nda hayvan haklarını savunan sivil toplum kuruluşları ve hayvanseverlerle bir araya gelerek önemli önerileri içeren bir sonuç bildirgesi yayınladı. Bu bildirge doğrultusunda harekete geçen belediye, eğitim önerisini hayata geçirerek Veteriner İşleri Müdürlüğü koordinasyonunda detaylı bir eğitim programı düzenledi.

Eğitimde, hayvanların beslenmesinden barınmasına, sağlık sorunlarından tedavi yöntemlerine kadar geniş kapsamlı bilgiler verildi. İki günlük eğitimin ardından katılımcılar başarılı bir şekilde yazılı sınavı tamamlayarak İzmir Valiliği onaylı Yerel Hayvan Koruma Görevlisi Kartı almaya hak kazandılar.

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, şehrin hayvan dostu bir kent olma yolunda attıkları adımları ve hayvanseverlerin desteklerini önemsediklerini belirterek, “Hayvan dostlarımızın yaşam haklarını korumak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Gönüllü olarak bu süreçte yanımızda olan herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

DENİZHAN GÜZEL 

Bakmadan Geçme