• Haberler
  • İzmir
  • Karşıyaka Belediyesinden sahiplendirme kampanyası

Karşıyaka Belediyesinden sahiplendirme kampanyası

Karşıyaka Belediyesi, sokak hayvanlarının 'uyutulmasının' önünü açan ve toplumsal tepkilere rağmen yürürlüğe giren yasaya karşı bir sahiplendirme kampanyası başlattı.

Karşıyaka Belediyesi, sokak hayvanlarının "uyutulmasının" önünü açan ve toplumsal tepkilere rağmen yürürlüğe giren yasaya karşı bir sahiplendirme kampanyası başlattı. Başkan Yıldız Ünsal, ayda iki kez düzenlenen etkinliklerle daha fazla can dostunu yeni ailelerle buluşturmayı hedeflediklerini belirterek, “Öldürmekten değil, yaşatmak yana tavır alıyor; kısırlaştırma ve sahiplendirmenin en doğru çözümler olduğuna inanıyoruz” diye konuştu. 

Karşıyaka Belediyesi, Türkiye’de en fazla veteriner hekim istihdam eden ilçe belediyelerinden biri olarak yılda 7 bin kısırlaştırma gerçekleştirmekte. Sahiplendirme faaliyetlerine de öncülük eden belediye, “Can dostlarımızın evi olur musunuz?” çağrısıyla ayda iki kez sahiplendirme etkinlikleri düzenliyor. Kampanyanın ikinci buluşması, Örnekköy Geçici Köpek Bakımevi’nde gerçekleştirildi ve hayvanseverlerin yoğun katılımıyla yapıldı.

9 SAHİPLENDİRME

Etkinlikte, Woof Gang ve Torpilli Patiler’in destekleriyle köpek kuaförleri tarafından can dostlarının tıraşları yapıldı. Gönüllü hayvanseverler, köpekleri yıkayıp onlarla oyun oynayarak vakit geçirdi. Beş saat süren etkinlik sonucunda, 9 can dostu sözleşme ile sahiplendirildi ve bakımevinden yeni aileleriyle ayrıldı. Katılımcılar, ülke gündemindeki sokak hayvanları yasasına karşı tepkilerini dile getirirken, Karşıyaka Belediyesi’nin can dostların haklarını koruma ve yaşam koşullarını iyileştirme çabalarına teşekkür ettiler.

BAŞKAN ÜNSAL’DAN YAŞATMA VURGUSU

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, yasaya karşı tavırlarını kararlılıkla sürdürdüklerini ifade ederek, “Toplum vicdanını yaralayan yasal düzenlemeye karşı, öldürmekten değil yaşatmaktan yana tavrımızı kararlılıkla sürdürüyoruz. Birlikte sağlıklı ve güvenli bir yaşam için en doğru çözüm yollarının kısırlaştırma ve sahiplendirme olduğuna inanıyoruz. Çalışmalarımıza da bu anlayışla yön veriyoruz. Çağrılarımıza kulak verip sahipsiz can dostlara kucak açan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Ayda iki kez, Tay Park’ta ve Örnekköy Geçici Köpek Bakımevimizde sahiplendirme etkinlikleri düzenlemeye, seferberlik ruhuyla can dostlarımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz”  şeklinde konuştu.

 

Bakmadan Geçme