• Haberler
  • İzmir
  • Karşıyaka çöp ve moloz kirliliğine geçit vermiyor

Karşıyaka çöp ve moloz kirliliğine geçit vermiyor

Karşıyaka Belediyesi, 'Hedef Tertemiz Karşıyaka' kampanyası kapsamında ilçenin dört bir yanında temizlik çalışmalarını sürdürüyor. Temizlik İşleri...

Karşıyaka Belediyesi, “Hedef Tertemiz Karşıyaka” kampanyası kapsamında ilçenin dört bir yanında temizlik çalışmalarını sürdürüyor. Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, son üç ayda toplam 3.652 vatandaş talebini yerine getirdi. Süpürge personeli düzenli olarak 1.641 sokakta temizlik yaparken, gece ekipleri Karşıyaka Çarşı’da 20 kez ve pazar yerlerinde 91 kez yıkama işlemi gerçekleştirdi.

HİZMET RAPORU

  • Toplam Çöp ve Moloz Toplama: Son üç ayda 90.545 ton çöp ve 10.010 ton moloz toplandı. Tadilat sonrası yapılan başvurularla 489 adresten moloz alımı yapıldı.
  • Konteyner Bakımı ve Temizliği: Karşıyaka Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü Şantiyesi’nde öz kaynaklarla konteynerlerin bakımı gerçekleştirildi. 380’i bölgede, 335’i sahada olmak üzere toplam 715 konteyner tamir edildi, 395 konteyner temizlenip boyandı.

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, “Hedef Tertemiz Karşıyaka” kampanyasını kararlılıkla sürdürdüklerini belirtti. Ünsal, “Ekiplerimiz özveriyle çalışıyor. Kampanya sayesinde yurttaşlarımızın da desteğini alarak Karşıyaka’yı daha temiz, daha yaşanabilir bir kent yapmaya kararlıyız. Daha temiz bir Karşıyaka için hepimize düşen görevler var. Bu görevlerin en başında kentli olma bilinciyle kurallara uymak, başkalarının sağlıklı bir çevrede yaşama hakkına saygı duymak geliyor. Çöp atma saatlerini düzenledik ve belirlediğimiz kuralları sık sık hatırlatıyoruz. Yurttaşlarımızdan beklentimiz kurallara uymaları, uymayanları uyarmaları ya da bize bildirmeleridir” dedi.

Karşıyaka Belediyesi’nin temizlik kampanyası, kentte yaşayan vatandaşların da desteğiyle büyük bir başarıya imza atıyor. Belediyenin özverili çalışmaları ve vatandaşların katkıları sayesinde Karşıyaka, daha temiz ve yaşanabilir bir kent olma yolunda ilerliyor.

ALİ ÖZKAYA 

 

Bakmadan Geçme