• Haberler
  • İzmir
  • Karşıyaka'da Cumhuriyet Bayramı coşkusu: Kutlamalar başladı!

Karşıyaka'da Cumhuriyet Bayramı coşkusu: Kutlamalar başladı!

Karşıyaka'da Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, Kaymakamlık önündeki törenle coşkuyla başladı. Bu yılki kutlamalarda, Karşıyakalılar nasıl bir etkinlik programı bekliyor? Bando konserleri ilçede hangi mahallelere ulaşacak? Başkan Yıldız Ünsal'ın bayram mesajı, toplumda ne tür bir etki yaratacak? 101. yıl kutlamalarının getirdiği gurur, Karşıyaka'da nasıl bir atmosfer oluşturuyor?

Karşıyaka’da Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, Kaymakamlık önünde düzenlenen törenle başladı. Törende, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Atatürk ve mücadele arkadaşları anıldı. Programa; Karşıyaka Kaymakamı Özkan Demir, Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, ilçe protokolü, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, gaziler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

DUYGU DOLU ANLAR YAŞANDI

Karşıyaka'da Cumhuriyet Bayramı coşkusu: Kutlamalar başladı!

Törende, katılımcılar hep bir ağızdan İstiklal Marşı’nı okudular ve saygı duruşunda bulundular. Bu anlar, vatandaşlar arasında duygusal bir bağ kurarak coşkulu bir atmosfer oluşturdu.

BANDO İLE COŞKU İLÇEYE YAYILIYOR

Karşıyaka'da Cumhuriyet Bayramı coşkusu: Kutlamalar başladı!

Cumhuriyet Bayramı’nın coşkusunu ilçeye yaymak amacıyla Karşıyaka Belediye Bandosu, farklı mahallelerde mini konserler düzenliyor. İlk konser, Nergiz Parkı’nda gerçekleştirildi ve ardından Ordu Caddesi, Demirköprü Doğakan Güngör Parkı ve Şemikler Meydanı gibi lokasyonlarda devam etti. Yarın (29 Ekim) sabah yapılacak resmi geçit törenine ve Karşıyaka Belediyesi önünden saat 11.00’de başlayacak korteje eşlik edecek olan bando, saat 17.00’de Bostanlı Balıkçı Parkı’nda ve ardından Şehit Cengiz Topel Caddesi’nde performans sergileyecek.

"SONSUZA KADAR SAHİP ÇIKACAĞIZ"

Karşıyaka'da Cumhuriyet Bayramı coşkusu: Kutlamalar başladı!

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, Cumhuriyet’in 101. yılı dolayısıyla yaptığı açıklamada, “Cumhuriyetimizin kuruluşunun 101. yılında; Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bağımsızlığımızı borçlu olduğumuz tüm kahramanları saygı, minnet ve bağlılıkla anıyoruz. Yarın Karşıyaka’ya yakışır bir bayram yürüyüşü gerçekleştirecek; Atamızın miras bıraktığı değerlere sonsuza kadar sahip çıkacağımızı bir kez daha haykıracağız. Aydınlık yarınlar için bir olmak adına, tüm Atatürk sevdalılarını törenlere katılmaya çağırıyoruz. Cumhuriyetimizin sonsuz yolculuğundaki 101. yaşı kutlu olsun!” ifadelerini kullandı.

Karşıyaka'da Cumhuriyet Bayramı coşkusu: Kutlamalar başladı!

Karşıyaka’daki bu coşkulu kutlamalar, Cumhuriyet Bayramı’nın anlamını bir kez daha pekiştirirken, vatandaşlar arasında bir dayanışma ve birlik duygusu oluşturuyor.

Kaynak: Karşıyaka Belediyesi 

Bakmadan Geçme