• Haberler
  • İzmir
  • Karşıyaka'da ileri yaşa yönelik hizmetlerde büyük adım!

Karşıyaka'da ileri yaşa yönelik hizmetlerde büyük adım!

Hangi projeler yaşlılara daha kaliteli bir yaşam sunacak? Alzheimer ve geriatri alanındaki iş birliği Karşıyaka'yı nasıl 'Yaşlı Dostu Şehir' yapacak?

Karşıyaka Belediyesi, ileri yaşlı vatandaşlara yönelik hizmetlerini daha etkin hale getirmek amacıyla Türkiye Alzheimer Derneği İzmir Şubesi ve Ege Geriatri Derneği ile olan iş birliği protokollerini yeniledi. Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, iş birliği sayesinde Karşıyaka’yı “Yaşlı Dostu Şehirler Küresel Ağı”na katmayı hedeflediklerini belirterek, projelere katkı sunan derneklere teşekkür etti.

Karşıyaka'da ileri yaşa yönelik hizmetlerde büyük adım!

Karşıyaka’da ileri yaştaki vatandaşlara ve ailelerine yönelik projelerini daha verimli hale getirmeyi hedefleyen Karşıyaka Belediyesi, Türkiye Alzheimer Derneği İzmir Şubesi ve Ege Geriatri Derneği ile ortak çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda, belediye ve dernekler arasındaki mevcut iş birliği protokolleri yenilenerek yeni bir imza töreni düzenlendi. Törene, Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal ev sahipliği yaptı ve Türkiye Alzheimer Derneği İzmir Şube Başkanı Prof. Dr. Sevnaz Şahin, Şube Koordinatörü Belgin Karavaş ile Ege Geriatri Derneği Başkanı Psikolog Mevlüt Ülgen katıldı.

Alzheimer Hastalarına Yönelik Destekler Artacak

İmzalanan protokol kapsamında, Türkiye Alzheimer Derneği İzmir Şubesi, Alzheimer hastaları ve yakınlarına yönelik hizmetlerde Karşıyaka Belediyesi’ne bilimsel danışmanlık yapmaya devam edecek. Eğitim programları, seminerler ve kısa süreli kurslarla Alzheimer hastalarına ve bakım hizmeti verenlere yönelik destekler artarak sürecek. Ayrıca, ulusal ve uluslararası projeler yürütülerek Alzheimer ile ilgili bilinçlendirme çalışmaları genişletilecek. Bu kapsamda, Karşıyaka Kent Konseyi ve ilgili meslek gruplarının katılımıyla “Gündüz Yaşam Merkezi Danışma Kurulu” oluşturulacak.

Yaşlı Dostu Şehirler İçin Bir Adım Daha

Ege Geriatri Derneği ile yapılan iş birliği protokolü doğrultusunda, Dünya Sağlık Örgütü’nün “Yaşlı Dostu Şehirler Rehberi”nde belirttiği hedefler doğrultusunda çalışmalar hayata geçirilecek. Bu adımla birlikte, Karşıyaka’nın “Yaşlı Dostu Şehirler Küresel Ağı”na katılması için önemli bir adım atılmış olacak. Ege Geriatri Derneği, Karşıyaka 3. Yaş Üniversitesi’ne akademik danışmanlık sağlamaya devam edecek. Dernek üyeleri ve gönüllü akademisyenler bu projeye katkı sunacak. Ayrıca, yaşlılık ve yaşlı sağlığına yönelik ulusal ve uluslararası projeler geliştirilerek, Karşıyaka’da yaşlı dostu politikaların yaygınlaştırılması amaçlanacak.

Yaşlı Araştırmaları ve Politikaları Merkezi Kuruluyor

Karşıyaka Belediyesi’nin, yaşlı vatandaşlara yönelik uzun vadeli planları arasında “Yaşlı Araştırmaları ve Politikaları Merkezi” de bulunuyor. Bu merkezde, yaşlılık ile ilgili araştırmalar yapılacak, politikalar geliştirilecek ve yaşlıların yaşam kalitesini artırmaya yönelik projeler hayata geçirilecek. Belediye, derneklerle iş birliği yaparak bu projeyi de aktif hale getirmeyi planlıyor.

Başkan Ünsal’dan Teşekkür

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, iş birliği protokolü ile ilgili yaptığı açıklamada, “Karşıyaka’da yaşayan büyüklerimize yönelik hizmetlerimizi daha da yoğunlaştırmayı, onların ve ailelerinin yaşam kalitesini yükseltmeyi amaçlıyoruz. Ege Geriatri Derneği ve Türkiye Alzheimer Derneği İzmir Şubesi ile iş birliğimizi bu doğrultuda sürdüreceğiz. Destekleri için derneklere yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

Bakmadan Geçme