Karşıyaka'da 'İzmir Baba' için anma töreni

İzmir'in sevgiyle andığı ve 'İzmir Baba' olarak tanınan Sancar Maruflu, aramızdan ayrılışının üçüncü yılında, Karşıyaka Belediyesi tarafından düzenlenecek özel bir törenle anılacak.

İzmir’in sevgiyle andığı ve “İzmir Baba” olarak tanınan Sancar Maruflu, aramızdan ayrılışının üçüncü yılında, Karşıyaka Belediyesi tarafından düzenlenecek özel bir törenle anılacak. 15 Ağustos'ta, Sancar Maruflu Sivil Toplum Yerleşkesi’nde yapılacak olan vefa buluşmasında, İzmir’e ve Karşıyaka’ya olan katkıları ve mirası yad edilecek.

Karşıyaka Belediyesi'nin düzenlediği anma töreni, 15 Ağustos Perşembe günü saat 19.00’da Bahçelievler Mahallesi’ndeki Sancar Maruflu Sivil Toplum Yerleşkesi’nde gerçekleştirilecek. Etkinlikte, Sancar Maruflu’nun hayatı, kişiliği ve İzmir’e olan katkıları derinlemesine ele alınacak.

TÖREN DETAYLARI 

Program kapsamında, Karşıyaka sevdalısı tarihçi Av. Vehbi Moğol “Sancar Maruflu ve Karşıyaka”, Yaşar Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Uğur Oral “Sancar Maruflu ve İzmir” ve İZVAK Başkanı Ali Erten “Sancar Maruflu ve İzmir Sporuna Dair” konulu sunumlar yapacak. Ayrıca, sanatçı Işıltan Uşaklıgil’in şarkılarıyla eşlik edeceği etkinlikte, İzmir Baba’nın İzmir’e kazandırdığı değerler ve unutulmaz anılar paylaşılacak.

"HİÇBİR ZAMAN UNUTULMAYACAK"

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, anma töreniyle ilgili olarak yaptığı açıklamada, “İzmir’e gönül veren, ömrünü bu şehre ve bu şehrin insanlarına adayan çok değerli büyüğümüz Sancar Maruflu’yu, aramızdan ayrılışının üçüncü yıl dönümünde saygı, sevgi ve özlemle anıyoruz. Bizim için hiçbir zaman unutulmayacak bir değer olan ‘İzmir Baba’yı anmaktan öte, anlamak ve düşüncelerini yarınlara taşımak için gerçekleştireceğimiz etkinliğimize tüm yurttaşlarımızı bekliyoruz” dedi.


 

Bakmadan Geçme