• Haberler
  • İzmir
  • Karşıyaka'da mahalle merkezi kursları için kayıtlar başladı

Karşıyaka'da mahalle merkezi kursları için kayıtlar başladı

Karşıyaka Belediyesi, mahalle merkezi kurslarıyla vatandaşlara yeni hobiler kazandırmak ve mesleki beceriler geliştirmek amacıyla yeni dönem kayıtlarını başlattı.

8 ayrı merkezde açılacak kurslar için başvurular, 4 Ekim tarihine kadar kabul edilecek. Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, "Vatandaşlarımıza sosyal ve ekonomik yaşama katılma olanağı sunan dolu dolu bir programla hizmet vermeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu. 

Karşıyaka'da mahalle merkezi kursları için kayıtlar başladı

Karşıyaka Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü ile Karşıyaka Halk Eğitim Merkezi iş birliğiyle düzenlenen kurslar, sınırlı kontenjanla toplam 8 merkezde ve 16 farklı alanda verilecek. Kurslardan faydalanmak isteyen vatandaşlar, 4 Ekim Cuma gününe kadar kayıt yaptırabilecek. Daha önce yüzlerce kadının katıldığı bu kurslar, sanat, el işi, cilt bakımı, güzellik, gastronomi gibi çeşitli alanlarda eğitimler sunmayı amaçlıyor.

Kurs Programı ve Eğitim Alanları

Karşıyaka'da mahalle merkezi kursları için kayıtlar başladı

Kurslar, Alaybey Mahalle Merkezi’nde örgü, Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nde pasta yapımı ve sunumu, aşçılık, okuma-yazma, manikürist ve dikiş gibi alanlarda gerçekleştirilecek. Bostanlı'daki Celal Yetkin Resim Atölyesi’nde resim kursları verilecekken, Cumhuriyet Mahalle Merkezi dikiş, çocuk gelişimi ve iğne oyası eğitimlerine ev sahipliği yapacak. İmbatlı Mahalle Merkezi dikiş, wayuu çanta, punch ve dantel anglez kurslarına; Nergiz Mahalle Merkezi takı tasarımı, gümüş takı, punch yapımı ve porselen çiçek yapımı eğitimlerine; Kemal Anadol Mahalle Merkezi ise cilt bakımı ve kalıcı makyaj, resim ve dikiş kurslarına ev sahipliği yapacak. Yalı Mahalle Merkezi’nde ise örgü, porselen çiçek yapımı ve takı tasarım kursları düzenlenecek. Kurslar hakkında detaylı bilgi almak isteyenler, 0232 362 57 77 numaralı telefondan iletişime geçebilirler.

“Tüm Kadınları Bekliyoruz” 

Karşıyaka'da mahalle merkezi kursları için kayıtlar başladı

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, "Yeryüzünde gördüğünüz her şey kadının eseridir" sözüne atıfta bulunarak, "Mahalle merkezlerimizde düzenlediğimiz kurslar, vatandaşlarımızın sosyal yaşamda daha aktif yer almalarını ve istihdama katılımlarını sağlamak amacıyla gerçekleştirilmektedir. Bu kurslar sayesinde Karşıyakalı kadınlar, boş vakitlerini nitelikli aktivitelerle değerlendirmenin yanı sıra meslek edinip aile ekonomisine katkıda bulunuyor. Kadınlara her alanda destek oluşturacak çalışmalar üretmeye kararlıyız. Tüm kadın arkadaşlarımızı merkezlerimize bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme