Karşıyaka'da yüzlerce çocuk bilimle buluşuyor

Türkiye'de alanında ilk ve tek olma özelliğini taşıyan Karşıyaka Belediyesi Evrensel Çocuk Merkezi ve Eğitim Kampüsü, yaza özel atölye programlarında yüzlerce çocuğu bilimle buluşturdu. 

Karşıyaka Belediyesi, yaz tatili boyunca Evrensel Çocuk Merkezi ve Eğitim Kampüsü'nde çocuklara yönelik eğitici ve eğlenceli atölyeler düzenlemeye devam ediyor. Yaz başından beri her gün düzenlenen etkinlikler, 4-7 yaş arası çocuklar için mozaik, dino kaşifler ve renkli kuş yuvası atölyeleri; 8-12 yaş arası çocuklar için ise "Işığın Gizemi" atölyesi ile dikkat çekiyor. Atölyeler, her gün saat 10.00 ile 19.00 arasında gerçekleştiriliyor ve çocuklara bilimle eğlencenin bir arada olduğu keyifli bir deneyim sunuyor.

EGE BÖLGESİ'NİN EN BÜYÜK PLANETARYUMU ZİYARETÇİLERİNİ AĞIRLIYOR

Evrensel Çocuk Merkezi'nin içinde yer alan ve Ege Bölgesi'nin en büyük planetaryumu olma özelliğini taşıyan merkezde, yaz boyunca özel film gösterimleri düzenleniyor. Planetaryumda genel izleyici kitlesi için "Çocuklar İçin Güneş Sistemi", "Ağaçların Yaşamı", "Astralis", "Yıldız Tozu" ve "Güneşin Ötesine" gibi filmler gösterilirken, 6 yaş ve üzeri çocuklar için "Işık Krallığı" ve "Evrenin Sırları" gibi ilgi çekici yapımlar sunuluyor. Etkinlikler ve gösterimler hakkında detaylı bilgi almak isteyenler, 0232 324 63 43 numaralı telefondan bilgi alabiliyor.

BAŞKAN YILDIZ ÜNSAL: ÇOCUKLARIMIZ BİLİMLE EĞLENİYOR

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, yaz programına gösterilen yoğun ilgiden memnuniyet duyduklarını belirterek, “Evrensel Çocuk Merkezi ve Eğitim Kampüsü çatısı altında düzenlediğimiz etkinlikler büyük ilgi gördü. Çocuklarımız, eğlenirken öğrenme imkanı buldu ve bilimin büyülü dünyasıyla tanıştı. Tatilin son günlerinde de tüm çocuklarımızı bu farklı ve keyifli deneyimi yaşamaları için merkezimize bekliyoruz. Karşıyaka Belediyesi olarak, yıl boyunca çocuklarımızı bilimle iç içe, bilinçli ve aydınlık bir nesil olarak yetiştirmek için çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

Karşıyaka Belediyesi, bu tür etkinliklerle çocuklara erken yaşta bilim sevgisi aşılamayı ve onları eğlendirirken eğitmeyi amaçlıyor. Yaz tatilinin sonuna yaklaşırken, ailelerin çocukları için bu fırsatları değerlendirmesi öneriliyor.


 

Bakmadan Geçme