• Haberler
  • Genel
  • Karşıyaka Kent Konseyi'nde yeni yönetim devri 

Karşıyaka Kent Konseyi'nde yeni yönetim devri 

Karşıyaka Kent Konseyi'nin seçimli Olağan Genel Kurulu'nda yeni yönetim belirlendi. Uzun yıllardır başkanlık görevini sürdüren Selman...

Karşıyaka Kent Konseyi’nin seçimli Olağan Genel Kurulu’nda yeni yönetim belirlendi. Uzun yıllardır başkanlık görevini sürdüren Selman Boyacıoğlu’nun aday olmadığı seçimde, tek aday olarak yarışan Dilek Karcı oy birliğiyle Yürütme Kurulu Başkanı seçildi. Sosyal Demokrasi Derneği’nin temsilcisi olan Karcı, yeni dönemde Karşıyaka Kent Konseyi’ni yönetecek.

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, yeni dönemin başlangıcıyla ilgili olarak, “Şimdi, Karşıyaka Kent konseyi için yeni bir serüvenin başlangıcındayız. Yeni projelerle belediyemizi destekleme ve Karşıyakamızı daha ileriye taşıma arzusundayız” dedi. Ünsal, kent konseylerinin yerel yönetim anlayışının temel unsurları olduğuna vurgu yaparak, “Kent konseyleri bir kentin en büyük ve en örgütlü sivil oluşumları olarak yerel yönetim anlayışının vazgeçilmez unsurlarıdır. Karşıyaka Kent Konseyi, bünyesinde bugüne kadarki çalışmaları ile bize yol göstermiş ve sosyal demokrasi anlayışını en güzel şekilde yansıtmıştır. Dezavantajlı gruplar başta olmak üzere, kadınlara, gençlere ve kent gelişimine yönelik projeler Türkiye’ye örnek olmuş, kent konseyi yönetimlerimiz her dönem yüz akımız olmuştur. Önceki Başkan Selman Boyacıoğlu’na Karşıyaka’ya kattığı değer ve hizmetleri için tüm Karşıyakalılar adına teşekkür ediyorum.

 

Karşıyaka Kent Konseyi'nde yeni yönetim devri 

 

Şimdi, Karşıyaka Kent konseyi için yeni bir serüvenin başlangıcındayız. Yeni projelerle belediyemizi destekleme ve Karşıyakamızı daha ileriye taşıma arzusundayız. Her koşulda yeni yürütme kurulunun yanında olacağımı belirtmek istiyorum. Uzun yıllarını sivil toplum kuruluşlarına adayan bir Karşıyakalı olarak, kent konseyine de bir kadın eli değeceği için ayrıca mutluyum” şeklinde konuştu.

 

Karşıyaka Kent Konseyi'nde yeni yönetim devri 

 

Yeni başkan Dilek Karcı ise, “Tüm Karşıyakalıları kapsayıcı şekilde, katılımcı, şeffaf bir anlayışla, şehir kültürünü yaşatacak, kentlilik bilincini tüm yurttaşlarımızla beraber geliştireceğiz. Yönetişim anlayışı içinde tüm halkımızı yeni dönemde kent konseyine davet ediyoruz. Katılın birlikte yönetelim” dedi. Karcı, tüm Karşıyakalıların katılımını beklediklerini ve birlikte yönetim anlayışını vurguladı.

Başkan Yıldız Ünsal, yeni yürütme kurulunun yanında olacağını belirterek, “Uzun yıllarını sivil toplum kuruluşlarına adayan bir Karşıyakalı olarak, kent konseyine bir kadın eli değeceği için ayrıca mutluyum” ifadelerini kullandı.

 

Karşıyaka Kent Konseyi'nde yeni yönetim devri 

 

LEYLA BİLGİ

 

Bakmadan Geçme