• Haberler
  • İzmir
  • Karşıyaka'nın çınarları yeni ufuklara açılıyor 

Karşıyaka'nın çınarları yeni ufuklara açılıyor 

Karşıyaka Belediyesi 3. Yaş Üniversitesi, ileri yaşlı bireylerin sosyal ve kültürel hayata katılımını artırmak için eğitimlerine hız kesmeden devam ediyor. Peki, bu eğitimlerin katılımcılar üzerindeki etkileri neler? Öğrencilerin en çok hangi konularda bilgi edinme fırsatı bulduğunu biliyor musunuz? Yaşam boyu öğrenmenin önemi hakkında ne düşünüyorsunuz? Bu önemli gelişmeleri daha yakından inceleyelim!

Karşıyaka Belediyesi, Türkiye’de yerel yönetimler arasında ilk ve tek olma özelliği taşıyan 3. Yaş Üniversitesi’nde eğitim programlarını sürdürüyor. Bu yıl 87 katılımcının yer aldığı üniversitede, sosyal, kültürel ve teorik derslerin yanı sıra zorunlu eğitimler de veriliyor.

Karşıyaka'nın çınarları yeni ufuklara açılıyor 

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, üniversitede bugüne kadar 203 öğrencinin mezun olduğunu belirterek, “Verilen eğitimlerle ileri yaşlı bireylerin ruhsal ve fiziksel olarak aktif kalmasına katkı sağlıyoruz. Çınarlarımızın mutluluğuna ortak olmak bizim için çok değerli” dedi.

EĞİTİM PROGRAMLARI 

Karşıyaka'nın çınarları yeni ufuklara açılıyor 

Karşıyaka Belediyesi 3. Yaş Üniversitesi, Ege Geriatri Derneği iş birliğiyle hayata geçirildi ve hayat boyu öğrenme felsefesi doğrultusunda sağlıklı yaş almayı desteklemek amacıyla kuruldu. 60 yaş ve üzeri vatandaşların sosyal hayata aktif katılımını teşvik eden üniversitede, 2024-2025 eğitim-öğretim yılı güz dönemi dersleri, 60 ile 83 yaş arasındaki 87 öğrencinin katılımıyla gerçekleştiriliyor.

Karşıyaka'nın çınarları yeni ufuklara açılıyor 

Öğrenciler, haftada iki gün zorunlu ve üç gün seçmeli dersler alarak farklı alanlarda bilgi ve becerilerini geliştiriyor. Programda yer alan zorunlu dersler arasında sağlıklı yaşlanma, bütüncül tıp, tarih, yaşlılığın psikolojik, sosyolojik ve hukuksal boyutları ile sağlıklı beslenme konuları bulunuyor. Eğitimler hibrit formatta, yani hem yüz yüze hem de çevrim içi olarak sunuluyor.

AKTİF YAŞAMA KATKI 

Karşıyaka'nın çınarları yeni ufuklara açılıyor 

Yüz yüze eğitimler, Karşıyaka Belediyesi Meclis Salonu’nda, seçmeli dersler ise Bilge Çınarlar Sağlıklı Yaş Alma Merkezi’nde gerçekleştiriliyor. Seçmeli dersler arasında öykü atölyesi, ritim çalışmaları, psikodrama, halk oyunları, İngilizce, yaratıcı drama ve ilk yardım uygulamaları yer alıyor. Ege, Dokuz Eylül, Katip Çelebi ve Bakırçay üniversitelerinden gönüllü akademisyenler, derslerde öğrencilere rehberlik ediyor.

BAŞKAN ÜNSAL'DAN MESAJ 

Karşıyaka'nın çınarları yeni ufuklara açılıyor 

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, “Hayat tecrübeleriyle yolumuzu aydınlatan çınarlarımızın sağlıklı ve mutlu bir yaşam sürmesini önemsiyoruz. 3. Yaş Üniversitesi, Türkiye’de ilçe belediyeleri ölçeğinde bir ilki temsil ediyor. Amacımız, 60 yaş üstü vatandaşlarımızın aktif kalmalarını sağlamak. Proje için gönül veren herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Karşıyaka Belediyesi 3. Yaş Üniversitesi, vatandaşların yaşam kalitesini artırmayı ve sosyal katılımlarını desteklemeyi hedefliyor. Bu kapsamda, yaşlı bireylerin eğitim süreçlerine katılımlarını teşvik eden projelerin devam edeceği duyuruldu.

Kaynak: Karşıyaka Belediyesi 

Bakmadan Geçme