• Haberler
  • İzmir
  • Karşıyaka'nın Filizleri Projesi 10. yılını kutluyor

Karşıyaka'nın Filizleri Projesi 10. yılını kutluyor

Yeni başvurular başladı. Karşıyaka Belediyesi'nin hayırsever destekli Burs Projesi 10 yaşında.

Karşıyaka Belediyesi'nin öncülüğünde başlatılan ve hayırsever yurttaşlar tarafından desteklenen "Karşıyaka’nın Filizleri" burs projesi, 10. yılını kutladı. Bu kapsamda, üniversite öğrencilerine karşılıksız burs desteği sağlayan proje, eğitimde fırsat eşitliği sağlama amacını sürdürüyor. Yeni akademik yıl için burs başvuruları ve bağışçı kayıtları başladı.

Binlerce Genç Eğitim Hayatına Katkı Sağladı

Eğitimde fırsat eşitliği yaratmayı hedefleyen Karşıyaka Belediyesi'nin "Karşıyaka’nın Filizleri" projesi, 10 yıl içinde binlerce gencin üniversite eğitimine katkı sağladı. Proje, ihtiyaç sahibi üniversite öğrencilerini gönüllü bağışçılarla buluşturarak büyük bir dayanışma örneği sergiledi. Toplumun farklı kesimlerinden gelen desteklerle, hayırsever vatandaşlar eşleştikleri öğrenciler için yıl boyunca aylık burslar sağladı.

Bu yıl da projede yer alacak gençlerin eğitimine ışık tutmak isteyen Karşıyaka Belediyesi, yeni akademik dönem için bağışçı ve bursiyer başvurularını almaya başladı.

Başvuru Süreci ve Burs Destekleri

Karşıyaka'da ikamet eden üniversite öğrencileri, projeden yararlanmak üzere Karşıyaka Belediyesi Ana Hizmet Binası'ndaki burs ofisine başvuruda bulunabiliyor. Başvuruların ardından, öğrenci ve ailesinin ekonomik durumunu değerlendiren bir araştırma yapılmakta. Uygun görülen öğrenciler, bursiyer olarak projeye dahil ediliyor. Bursiyer öğrencilere, eşleştikleri hayırseverler tarafından akademik yıl boyunca ayda 1.000 TL burs ödemesi yapılmakta. Proje hakkında detaylı bilgi almak isteyenler, 0232 399 40 09 numaralı telefondan bilgi edinebilirler.

“Dayanışmayı Hep Birlikte Büyütelim”

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, eğitimde fırsat eşitliği sağlama ve gençleri topluma kazandırma amacıyla yürütülen projede 10. yıla ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Başkan Ünsal, "Eğitimde fırsat eşitliğine katkı sunmak, gençlerimizi aydınlık bireyler olarak topluma kazandırmak için sosyal belediyecilik ilkesiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu anlayış çerçevesinde, Karşıyaka’nın Filizleri projesinde 10. yılı geride bırakmanın gururunu yaşıyoruz. Daha fazla öğrencinin yaşamına dokunabilmek adına tüm vatandaşlarımızı bu örnek dayanışmanın parçası olmaya davet ediyorum. Gelin, gençlerimizin geleceğine hep birlikte destek verelim" dedi.

"Karşıyaka’nın Filizleri" projesi, toplum dayanışmasını ve eğitimde eşitliği destekleyerek, gençlerin eğitim yolunda önemli bir rol oynamaya devam ediyor.

Bakmadan Geçme