• Haberler
  • İzmir
  • Karşıyaka'nın Kolektif Girişimcilik Merkezi güçleniyor

Karşıyaka'nın Kolektif Girişimcilik Merkezi güçleniyor

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, Kolektif Girişimcilik Merkezi'nin uluslararası iş birlikleriyle daha da güçlenerek girişimcilik ekosistemine katkı sunacağını belirtti. Merkez, bugüne kadar 144 girişimcinin iş fikirlerini gerçeğe dönüştürmesini sağladı ve yüzlerce kişiye eğitim imkanı sundu.

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, Karşıyaka Belediyesi Kolektif Girişimcilik Merkezi’ni ziyaret ederek merkezin bugüne kadar gerçekleştirdiği başarılı çalışmalar hakkında bilgi aldı. Başkan Ünsal, merkezin girişimcilik ekosistemine sağladığı katkılara değinerek, “Merkezimizin bu başarılı çalışmalarını, kuracağımız uluslararası iş birlikleriyle daha da geliştirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Başkan Yıldız Ünsal, mevcut proje ve tesisleri daha güçlü şekilde geleceğe taşıma vizyonuyla çalışmalarını sürdürüyor. Kolektif Girişimcilik Merkezi’ne yaptığı ziyarette, merkezin Yürütücü Kurul üyeleri ve uzmanları ile bir araya geldi. Toplantıda, merkezin ikinci yarıyıl programına ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu ve uluslararasılaşma hedefleri belirlendi. Küresel iş birliklerinin güçlendirilmesi kararlaştırıldı.

DAHA ÇOK BAŞARI HİKAYESİ YAZILACAK

Başkan Ünsal, merkezin bölgedeki girişimcilik potansiyelini en üst seviyeye taşımak için önemli çalışmalar gerçekleştirdiğini belirterek, “Yenilikçi iş fikri olan gençlerin geleceğe umutla bakabilmesini sağlayan merkezimiz, girişimcilik ekosistemine katkı sunmaya devam edecek. Mevcut faaliyetlerin genişletilmesi, girişimcilik destek programlarının artırılması ve uluslararası iş birliklerinin kurulması ile merkezimiz daha da güçlenecek. Tüm profesyonellere, akademisyenlere ve ekibimize teşekkür ediyor, bu çatı altında daha pek çok başarı hikayesi yazılacağına inanıyoruz” dedi.

İŞ FİKİRLERİ KOLEKTİF’İN KULUÇKASINDA BÜYÜYOR

Karşıyaka Belediyesi Kolektif Girişimcilik Merkezi, Yaşar Üniversitesi ve İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi ile iş birliği yaparak “Akıllı ve Sürdürülebilir Şehirler” teması altında çalışan erken aşama girişimlere ön kuluçka merkezi olarak ücretsiz hizmetler sunuyor. İş fikri olanlara ortak çalışma ofisinden mentor buluşmalarına ve finansmana erişim programlarına kadar pek çok alanda destek sağlanıyor.

Bugüne kadar 144 kişi resmi ‘Karşıyaka Kolektif Girişimcisi’ olurken, düzenlenen çevrim içi ve fiziki eğitimlerden yaklaşık 5 bin kişi yararlandı. 13 yeni nesil etkinlik (Ideathon, Legathon ve Hackathon) ve 9 tea talk etkinliği (uzmanlar ile buluşmalar) düzenlendi. Merkezde büyüyen 18 girişim şirketleşti ve çeşitli ödüller kazandı. Teknopark ile Kuzey İzmir TEKMER’e transfer olan, ödüllendirilen ve yatırım alan girişimler de başarılarıyla dikkat çekti.

Daha pek çok imkan ve organizasyon ile girişimcilik ruhunu teşvik etmeye devam eden merkezin tüm hizmetleri hakkında detaylı bilgilere www.karsiyakakolektif.com adresinden ulaşılabilir.

LEYLA BİLGİ

Bakmadan Geçme