Karşıyaka sahili 'mekan' işgalinde

yenikiraz.com’dan Turgay Kılıç’ın haberine göre, İzmir Karşıyaka’daki bazı bölge sakinlerinin geceye kadar süren eğlence mekânlarının gürültüsünden...

yenikiraz.com’dan Turgay Kılıç’ın haberine göre, İzmir Karşıyaka’daki bazı bölge sakinlerinin geceye kadar süren eğlence mekânlarının gürültüsünden dolayı rahatsız olduğu iddia edildi. Bu rahatsızlığın çözümsüz kalması neticesinde bölge sakinlerinin evlerinde huzursuzluk hâkim.

Sosyal medya paylaşımları üzerine yapılan araştırmada, Karşıyaka sahilinde bulunan bazı apartmanların altındaki eğlence mekanlarının yüksek sesle canlı müzik yaptığı görüldü. Haftanın her günü saat 20:00’den sonra başlayan müzikli eğlenceye yüzlerce kişi akın ediyor, şarkılara yüksek sesle eşlik ediliyor. Bölge sakinlerinin rahatsız olduğu eğlence gece 01:00’e dek sürüyor.

“ESKİ GÜNLER”

Gürültü şikâyetlerini dile getiren bölge sakinleri, yıllardır bu durumun sonuçsuz kalmasına isyan ediyor. İsmini vermek istemeyen bir vatandaş, buradaki ailelerin yıllardır bu dairelerde yaşadığını, müzikli eğlence mekanlarının evlerinin altına sonradan açıldığını ve bu muhitin geceleri yaşanılmaz hale getirdiğini, eski Karşıyaka’yı özlediklerini ifade etti ve bu mekanların aynı zamanda alkol tüketimi sonrası birçok kavgaya da ev sahipliği yaptığını, zaman zaman torunlarının da bu duruma şahit olarak olumsuz etkilendiğini aktardı.

“TELEVİZYONUN SESİNİ AÇ”

“Canlı müzik eskiden böyle değildi, genç çocuklar gitar çalıyordu, şimdi ise her gece her türlü gürültülü müzik aletiyle festival var. Her birisi ayrı yerden camları, çatıları sonuna kadar açık gecelere kadar konser veriyorlar. Sesi kısın deyince, sen de televizyonunun sesini aç diye cevap veriyorlar, bizimle dalga geçiyorlar, ne yapacağımızı bilmiyoruz” diyen diğer bir bölge sakini, o yaşta kendisine verilen cevabın zoruna gittiğini ve mekan sahipleriyle uğraşacak güçte olmadığını ifade etti ve yetkililerden bu vesileyle yardım beklediğini dile getirdi.

Yine ismini vermek istemeyen bazı bölge sakinlerinin yoğun olarak dile getirdiği diğer bir şikâyet noktası ise, bazı işletme sahiplerinin kamu görevlileriyle sıkı ilişkiler kurduğu ve bir nevi dokunulmaz oldukları yönünde bölgede oluşturdukları algı. Bu algı vatandaşı şikâyetten alıkoyuyor. Geçmişte kendilerinden alkollü işyeri izni için imza istenirken dahi bazı mekan sahipleri tarafından çeşitli baskılara maruz kalıp sonunda direnemeyip gönülsüzce imza verdiklerini ifade eden aileler, korku içinde olduklarını ve şikayetlerinin anlaşılması halinde can güvenliklerinin tehlikede olabileceğinden endişelendiklerini dile getiriyorlar.

YAZILI DÖNÜŞ

Konut sakinleri, maruz kaldıkları gürültü kirliliğini yazılı veya sözlü olarak şikâyete döküyorlar. Gürültüden şikâyet eden konut sakinlerine belediyeden sisteme düşen şikâyetleriyle ilgili sürecin takip edileceği yönünde yazılı dönüş yapılıyor. Şikâyetler anında çözülmeyip dilekçe halinde ilgili birime aktarıldığından, bölge sakini hem anlık çözüm bulamıyor hem de cevabın gelmesi için günlerce bekliyor ve gürültü kirliliğinin önü kesilemiyor.

İddialar üzerine 15 Temmuz saat 22:00 ve 01:00 zaman aralığında bölgede yapılan araştırmada, ihbar edilen çevre sorununun varlığı görüldükten sonra, Karşıyaka Belediyesi’nin 7/24 iletişim hattına şikayet oluşturuldu ve ardından şikâyetin Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’ne iletildiği görüldü. Sürecin vatandaşın ihbarında belirttiği gibi yürütüldüğü ve maalesef anlık çözüm sağlanamadığı anlaşıldı. Şikâyetin ‘hızlı çözüm’ birimine iletilmesi için yeniden oluşturulan talep doğrultusunda bölgeye sadece bir zabıta memuru intikal ederek mekânların önünde sadece yürüyerek geçtiği görüldü,memur herhangi bir uyarı veya müdahalede bulunmadı.

Bunun üzerine yapılan diğer şikâyetin neticesinde de herhangi bir değişiklik söz konusu olmadı.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme