• Haberler
  • İzmir
  • Karşıyaka Stadı’nın hukuki süreci tamamlandı!

Karşıyaka Stadı’nın hukuki süreci tamamlandı!

İnşaatına başlanmasına rağmen devam ettirilemeyen Karşıyaka Stadı’nda 2019 yılından bu yana devam eden hukuki süreç tamamlandı....

İnşaatına başlanmasına rağmen devam ettirilemeyen Karşıyaka Stadı’nda 2019 yılından bu yana devam eden hukuki süreç tamamlandı. Karar Karşıyaka Spor Kulübü lehine onandı ve Karşıyaka stadı için artık bir engel kalmadı.

Karşıyaka Spor Kulübü adına süreci yöneten İzmir Spor Kulüpleri Birliği Vakfı’ndan yapılan açıklamada:

“Başlanmasına rağmen davalar nedeni ile devam ettirilemeyen Karşıyaka Stadı İnşaatında 2019 yılından bu yana devam eden hukuk süreci, Karşıyaka Spor Kulübü’müz lehine onanarak tamamlandı. Onama kararı 03 Nisan 2024 tarihi itibarı ile tarafımıza tebliğ edildi. Davacıların, imar planının iptali istemi ile açtıkları dava yerel mahkemede daha önce reddedilmiş, ancak davacılarca Danıştay nezdinde temyiz edilmişti.

Bu kez Danıştay 6. Dairesi, yerel mahkeme kararını onayarak imar planının kesinleşmesini sağlamış oldu.

Vakfımız, bu hukuk mücadelesinde ilk günden bu yana Karşıyaka Spor Kulübü’müzün yanında müdahil olarak yer aldı ve belirleyici bir rol üstlendi.
Vakfımız adına gönüllü olarak hizmet veren yönetim kurulu üyelerimiz, Avukat Erdem Meço ve Avukat Sedef Üstüner başta olmak üzere destek veren tüm paydaşlarımıza teşekkür ederiz…” ifadelerine yer verildi.

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme