• Haberler
  • İzmir
  • Karşıyaka 'Taziye Evi ve Kütüphane' projesi tamamlanmak üzere

Karşıyaka 'Taziye Evi ve Kütüphane' projesi tamamlanmak üzere

Karşıyaka Belediyesi, Zübeyde Hanım Mahallesi'nde inşa edilen 'Taziye Evi ve Kütüphane' binasını hizmete açmak için son hazırlıklarını yapıyor.

Tesiste, modern bir kütüphane, taziye evi ve aşevi yer alacak. Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, bu yeni sosyal tesisin ilçede önemli bir ihtiyacı karşılayacağını belirterek, "Karşıyakamıza modern bir sosyal tesis kazandıracağız" dedi.

İnşaat Çalışmaları Sona Yaklaşıyor

Karşıyaka 'Taziye Evi ve Kütüphane' projesi tamamlanmak üzere

Zübeyde Hanım Mahallesi'nde yer alan iki katlı binanın inşaatında elektrik ve mekanik işlemler tamamlanmak üzere. İç mekan dekorasyonu ve çevre düzenleme aşamalarına geçilen binanın açılışı için geri sayım başladı. Belediye Başkanı Yıldız Ünsal ve bürokratlar, binada incelemelerde bulunarak, projeyi hızla tamamlayacaklarını dile getirdi. Tesiste hem dayanışma hem de kültürel faaliyetlere ev sahipliği yapılacak.

Dayanışmanın Adresi: Taziye Evi

Karşıyaka 'Taziye Evi ve Kütüphane' projesi tamamlanmak üzere

Engelli vatandaşlar için de uygun şekilde tasarlanan binanın zemin katında, 785 metrekarelik bir alanda taziye evi bulunacak. Taziye evi, 300 kişiye yemek servisi yapabilecek tam donanımlı bir mutfak, yemek salonu, çalışma ofisleri, tuvaletler ve 51 metrekarelik iç avlu ile hizmet verecek. Vatandaşlar, yakınlarını kaybettiklerinde taziyelerini burada kabul edebilecekler. Ayrıca bu alan, aşevi olarak da kullanılacak ve ihtiyaç sahiplerine yemek desteği sağlanacak.

20 Bin Kitaplık Modern Kütüphane

Karşıyaka 'Taziye Evi ve Kütüphane' projesi tamamlanmak üzere

Binanın birinci katında ise 250 kişi kapasiteli modern bir kütüphane yer alacak. Kütüphanede, 20 binden fazla edebi esere erişim imkanı sunulacak. Çocuk bölümü, bilgisayar kullanım alanı, halk kütüphanesi, toplantı ve grup çalışma salonları ile film-seminer salonu da kütüphanenin sunduğu olanaklar arasında. Engelli vatandaşlar için asansör, engelli tuvaletleri ve görme engelliler için kılavuz taşlar da tesisin ‘engelsiz hizmet’ anlayışı doğrultusunda inşa edildi. Ayrıca binanın bahçesinde, 900 metrekarelik yeşil alan ve dikilecek fidanlarla doğal bir ortam oluşturulacak.

"İhtiyaçları Karşılayacak Çağdaş Bir Tesis"

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, binadaki son düzenlemelerin titizlikle sürdürüldüğünü belirterek, tesisi çok yakında Karşıyaka halkının hizmetine sunacaklarını söyledi. Başkan Ünsal, "Bu tesis, hem Zübeyde Hanım Mahallemizin hem de ilçemizin ihtiyaçlarına cevap verecek. Zor günlerde dayanışmanın ve kültürel paylaşımın adresi olacak" dedi. Tesisin ücretsiz olarak hizmet vereceğini vurgulayan Ünsal, sosyal ve kültürel yaşamın zenginleşmesi için büyük bir adım attıklarını ifade etti.

Bakmadan Geçme