Karşıyaka'da Hatay için yardım gecesi!

Hatay Büyükşehir Belediyesi, UNESCO Hatay Gastronomi Evi'nin şeflerinin de konuk edildiği destek projesinde CMSM mutfaklarında, Hatay'dan...

Hatay Büyükşehir Belediyesi, UNESCO Hatay Gastronomi Evi’nin şeflerinin de konuk edildiği destek projesinde CMSM mutfaklarında, Hatay’dan gelen malzemeler ile birbirinden lezzetli yöresel yemekler hazırlandı. CMSM şefleri Mutlu Bezmez ve Göksu Begüm Bayraktar ile konuk şefler Sevcan Aksu, Cemil İlker Boyacı, Filiz Kaya ve Mehmet Dönmez’in geleneksel tarif ve yöntemlerle, 2 günlük yoğun çalışmayla hazırladığı kabak borani, oruk, aşur, tepsi kebabı, şıhılmahşi, firik pilavı ve tahinli çıtır kabak tatlısı misafirlere sunuldu.

BİRLİK VURGUSU

Gösterilen dayanışmadan duydukları memnuniyeti ifade eden Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Lütfü Savaş, “Hatay olarak çok mutlu bir şehirdik ta ki 6 Şubat sabahı saat 04.17’ye kadar. Bazen mutluluklar, mutsuzluğa dönüşebiliyor. Çok insanımızı kaybettik maalesef. 3. günden itibaren çok büyük bir destek oldu. Çok insanımızı kaybettik ama hem ülkemizde hem de dünyada insanlığın ölmediğini gördük. İzmir halkı bize çok destek oldu. Destek olan herkese teşekkür ediyorum. Hatay’a her noktadan genç geldi. Her birinin etnik kökeni farklı, dünya görüşleri farklı. Ama her birisi Hataylıların yardımına koştular. Hatay 2017 yılından itibaren UNESCO Gastronomi Şehri, 2019 yılından itibaren UNESCO Öğrenen Şehirler Ağı’na katıldı. Herkes Hatay’ı bilir, herkes Hatay’a gelirken biz bu talihsizliği yaşadık. Sanki kıyamet kopuyor zannettik. Ama biz o günden bu yana Hatay’ın yaralarını sararken yalnız olmadığımızı hissettik. Hatay’ı unutturmamak adına sizin gibi dostlarımızın aracılığıyla tüm dünyaya bunu ifade edebiliyoruz. Hatay adına, Başkanıma ve sizlere teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Haber Bülteni 

Bakmadan Geçme