Karşıyaka'da iki festival bir arada

20. Çiçek Festivali'ne Bostanlı Pazar Yeri, Ayaküstü Lezzet Günleri 2'ye ise Gondol Kafe'nin arkasındaki Ahmet Taner...

Karşıyaka'da iki festival bir arada
TAKİP ET Google News ile Takip Et

20. Çiçek Festivali’ne Bostanlı Pazar Yeri, Ayaküstü Lezzet Günleri 2’ye ise Gondol Kafe’nin arkasındaki Ahmet Taner Kışlalı Rekreasyon Alanı ev sahipliği yapacak. Yarın başlayacak olan her iki etkinlikte de üç gün boyunca pek çok eğlenceli etkinlik gerçekleştirilecek.

Geleneksel ‘Çiçek Festivali’nde bu yıl Bayındır, Ödemiş ve Karşıyaka’dan yaklaşık 60 çiçek üreticisi stant açacak. Festivalde rengârenk çiçek çeşitleri, bahçe bitkileri, meyve ve ağaç fidanları aracısız olarak üreticiden tüketiciye sergilenirken; bahçe malzemeleri, saksı çeşitleri, çiçek ilaçları, toprak ve gübre gibi ürünlerin de satışı gerçekleştirilecek. Karşıyaka Belediyesi’nin stadında ücretsiz danışmanlık hizmeti de verilecek. Kent A.Ş. standında da aperatif yiyecek ve içecek satışı yer alacak.

Haber

LEZZET GÜNLERİ

Karşıyaka Belediyesi ve iştiraki Kent A.Ş ile Yaşar Üniversitesi iş birliği ile gerçekleştirilecek ‘Ayaküstü Lezzet Günleri’nde ise İzmir sokaklarından çıkıp nam salmış lezzetler bir araya gelerek ziyaretçilere unutulmaz bir deneyim sunacak.

Organizasyonun ilk gününde sırasıyla yetişkinler için makarna ve pizza atölyeleri ile 9-12 yaş için kurabiye atölyesi gerçekleştirilirken, günün devamında da üç ayrı söyleşi yapılacak. Yüksel Ünal ve Vehbi Moğol “İki Karşıyakalı Söyleşiyor-Neşeli Sokaklar”, ardından Osman Serim “Osmanlı’da Kahve ve Seyyar Kahve Satıcıları”, sonrasında ise Gonca Tokuz ve Nejat Yentürk “Anadolu’nun Üç Halkası: Kahke, Simit, Gevrek” başlıklı söyleşiler İzmirli konukların karşısında olacak. Günün finalinde Agora Minör konuklara keyifli bir konser verecek.

Organizasyonun ikinci ve üçüncü günleri de atölyeler, belgesel gösterimi, yarışma, konser ve söyleşiler ile devam edecek. Gıda sektörünün köklü markalarından Pınar’ın da destekçileri arasında bulunduğu Karşıyaka Ayaküstü Lezzet Günleri 2’nin etkinlik programına ilişkin, Karşıyaka Belediyesi’nin sosyal medya hesaplarından da detaylı bilgiye ulaşılabilecek. (M.T.)

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme