Karşıyaka'da söz vatandaşın

Birimin düzenlediği buluşmalar, ev ziyaretleri, atölyeler ve anketlerle kamusal alanların tasarımından hizmetlerin değerlendirilmesine, sosyal hizmetlerin duyurulmasından...

Birimin düzenlediği buluşmalar, ev ziyaretleri, atölyeler ve anketlerle; kamusal alanların tasarımından hizmetlerin değerlendirilmesine, sosyal hizmetlerin duyurulmasından odak gruplara yönelik eğitim, kurs, seminer, atölye gibi etkinliklerin anlatılmasına kadar pek çok konuda binlerce yurttaşın görüşü alınarak, yönetime dahil olmaları sağlanıyor.

Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Karşıyaka’mızda katılımcı yönetim anlayışını benimsiyoruz. Göreve geldiğimiz günden beri söz Karşıyakalıların. Daha erişilebilir, sürdürülebilir bir kentte, eşit, adil, güvenli bir toplumsal yaşamı komşularımızın da katıldığı yönetimsel süreçlerle oluşturmak için çalışıyoruz. Karşıyaka’da yapılan yapısal yeniliklerde, özellikle direkt yurttaşların gündelik hayatına etki eden projelerde komşularımızın söz hakkını kullanmasına imkân sunuyoruz. Vatandaş Katılım Birimi ekibimiz kapı kapı dolaşarak, semt pazarlarını, dükkanları ziyaret ederek, hane buluşmaları gerçekleştirerek mümkün olduğunca çok yurttaşın katılımın sağlıyor. Bu anlayışla Karşıyaka’mızı birlikte yönetmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Haber Bülteni 

Bakmadan Geçme