Karşıyaka'da 'Toplu İş Sözleşmesi' imzalandı

Karşıyaka Belediyesi ile DİSK Genel İş 8 Nolu Şube arasında, Kent A.Ş. işçilerini kapsayan toplu iş...

Karşıyaka Belediyesi ile DİSK Genel İş 8 Nolu Şube arasında, Kent A.Ş. işçilerini kapsayan toplu iş sözleşmesi görüşmeleri sonuçlandı. İmzalanan sözleşme ile personel maaşları ve yan haklarında enflasyon oranının üzerinde iyileştirmelere gidildi. Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, “Tüm imkanlarımızı zorlayarak emekçilerimizi enflasyona ezdirmeyecek bir sözleşmeye imza attık. Hepimize hayırlı olsun” dedi.

SÖZLEŞME DETAYLARI

Karşıyaka Belediyesi adına Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası (SODEMSEN) ile DİSK Genel İş İzmir 8 Nolu Şube arasında yapılan toplu iş sözleşmesi, Kent A.Ş. bünyesindeki yaklaşık 900 işçiyi kapsıyor. Sözleşmede, işçilerin maaşları ve yan haklarında enflasyon oranının üzerinde artışlar sağlandı. Ayrıca, sözleşme çerçevesinde ikinci altı ayda enflasyon oranında, üçüncü ve dördüncü altı aylarda ise enflasyon artı bir puan oranında maaş artışı yapılması kararlaştırıldı. İki yıllık sözleşme süreci boyunca işçilerin enflasyona karşı korunması hedefleniyor. Yeni sözleşme, çalışanlar arasında memnuniyet yarattı.

BAŞKAN ÜNSAL’DAN AÇIKLAMA

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, sözleşme imza töreninde yaptığı konuşmada, emekçilerin değerine vurgu yaptı: “Kentimize ve halkımıza omuz omuza hizmet ettiğimiz her bir emekçimiz bizim için çok kıymetli. Alın terinin en yüce değer olduğu inancıyla, tüm çalışma arkadaşlarımıza emeklerinin karşılığını verebilmek için büyük bir çaba içindeyiz. Tüm şartlarımızı zorlayarak imzaladığımız bu sözleşmeyle Kent A.Ş. işçilerimiz için mümkün olan en iyi artışları yapmaya çalıştık. Giderek ağırlaşan ekonomik koşullar ve hayat pahalılığı karşısında mesai arkadaşlarımızın haklarını korumaya gayret gösterdik. Emeğin ve emekçinin yanında olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

HÜSNİYE SEVAL ACUN 

 

Bakmadan Geçme