• Haberler
  • Gündem
  • Karşıyakalı çocukların gülüşleri belediyeye emanet

Karşıyakalı çocukların gülüşleri belediyeye emanet

Sağlık alanındaki yatırımlarıyla fark yaratan Karşıyaka Belediyesi, Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay öncülüğünde faaliyete geçirdiği Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı...

Sağlık alanındaki yatırımlarıyla fark yaratan Karşıyaka Belediyesi, Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay öncülüğünde faaliyete geçirdiği Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ile hem çocukların hem de ailelerinin hayatına dokunuyor. Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nin zemin katında faaliyet gösteren Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, kurulduğu günden bu yana binlerce çocuğa diş dostu hizmet verdi.

Karşıyaka Belediyesi’ne bağlı Şebnem Tabak Anaokulu’nun 5-6 yaş grubu öğrencileri, öğretmenlerinin eşliğinde merkeze gelerek ağız ve diş sağlığı kontrolünden geçti. Çocukların ağız ve diş sağlığı durumları ailelerine iletilmek üzere tek tek rapor edildi. Ardından, hastalıkların oluşmadan önlenmesi amacıyla çocuklara hijyen eğitimi verildi ve doğru diş fırçalama teknikleri gösterildi. Ziyaret sonunda tüm öğrencilere kendi adlarına imzalanmış “Diş Dostu Belgesi” takdim edildi.

Etkinliğin sonraki kısmında öğrenci velileri merkezde konuk edildi. Aileler merkezde görev yapan diş hekimleri tarafından çocukların ağız ve diş sağlığı hakkında bilgilendirilirken kontrol sırasında konulan teşhisler doğrultusunda tedavi için yönlendirildi. Ayrıca ailelere düzenli doktor kontrolünün ve doğru diş fırçalamanın önemi anlatıldı.

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme