• Haberler
  • Çevre
  • Karşıyakalılar’ın nefes alacağı yeni park alanları oluşturuldu

Karşıyakalılar’ın nefes alacağı yeni park alanları oluşturuldu

Karşıyakalılar’ın nefes alacağı yeni park alanları oluşturulurken, mevcut parklar da revizyon yapılarak sürekli bakımlı tutuluyor.5 yıl...

Karşıyakalılar’ın nefes alacağı yeni park alanları oluşturulurken, mevcut parklar da revizyon yapılarak sürekli bakımlı tutuluyor.5 yıl tamamlanmadan yapılan 45 yeni park ile Karşıyaka’daki toplam park sayısı 393’e ulaştı.

Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Kent yaşamını doğayla buluşturmayı önemsiyoruz. Yeşil alanların yurttaşlarımızın nefes alacağı hayat dolu mekanlar olmasını istiyoruz” diye konuştu.

Karşıyaka Belediyesi, bir yandan iklim kriziyle mücadele edecek projeler geliştirirken bir yandan da kentin yeşil alan varlığını artıracak çalışmalar gerçekleştiriyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün yıl boyunca gerçekleştirdiği çalışmalar kapsamında, mevcut parkların revizyonunun yanı sıra yurttaşların günlük hayatta nefes alacağı yeni park alanları oluşturuldu. Kentteki park sayısı 393’e, toplam park alanı 1 milyon 88 bin 322 metrekareye ulaştı.

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme