Karşıyaka'nın minikleri geleceğe umut ekti

Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, bu faaliyetlerin çocuklara tohumdan ürüne kadar uzanan üretim süreçlerini deneyimleme fırsatı sunduğunu...

Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, bu faaliyetlerin çocuklara tohumdan ürüne kadar uzanan üretim süreçlerini deneyimleme fırsatı sunduğunu belirterek, “İklim değişikliğinin tetiklediği gıda, su ve enerji krizleriyle mücadelenin, genç yaşlarda kazanılan alışkanlıklar ve bu alandaki farkındalıkla başarıya ulaşabileceğini biliyoruz” dedi.

Karşıyaka Belediyesi, toplumun her kesimini sürdürülebilir yaşam konusunda bilinçlendirmek için çalışmalarını sürdürüyor. Özellikle genç yaşlarda sürdürülebilir yaşamı destekleyecek alışkanlıkların kazandırılmasını önemseyen belediye, bünyesindeki anaokullarında çocukları ekoloji ile tanıştırıyor. Bu kapsamda, okul öncesi çağındaki çocuklar gıda krizine karşı tarımsal üretim konusunda farkındalık kazanmaları amacıyla tohum ekimi yaptı.

TOHUMDAN ÜRÜNE: ÇOCUKLARA UYGULAMALI EĞİTİM

Ekim öncesinde çocuklara tohumların ayıklanması ve paketlenmesi hakkında bilgi verildi. Yapılan uygulamalarla bilgiler pekiştirildi ve çocuklar, tohumları saksılarla buluşturdu. Tohum ekimi yapan minikler, saksıları boyayarak etkinliği renkli bir hale getirdi. Bu sayede çocuklar, tohumdan ürüne kadar olan süreci birebir deneyimleme fırsatı buldu.

BAŞKAN’DAN SÜRDÜRÜLEBİLİR GELECEK VURGUSU

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, sürdürülebilir bir yaşam için erken yaşlarda edinilen alışkanlıkların hayati önem taşıdığına dikkat çekti. Ünsal, “Tüm canlıları yakından ilgilendiren çoklu krizlerin tehlikesini sürekli hissediyoruz. İklim krizinin tetiklediği gıda, su ve enerji krizleri, canlı hayatını tehdit edecek potansiyele sahip. Bu krizlerle mücadelenin, genç yaşlarda kazanılan alışkanlıklar ve bu alandaki farkındalıkla başarıya ulaşabileceğini biliyoruz. Bu kapsamda Karşıyaka’da genç nesilleri bilgilendiren ve uygulamayla öğrenimlerini pekiştiren etkinlikler düzenliyoruz. Hep birlikte çalışarak özlemini duyduğumuz daha sağlıklı bir çevrede daha sürdürülebilir bir yaşama kavuşacağız” dedi.

GELECEĞE TOHUM EKEN MİNİKLER

Çocukların, yaz tatilinde eğlenirken doğayla iç içe olma fırsatı bulmaları ve sürdürülebilir tarım konusunda bilinçlenmeleri amacıyla düzenlenen bu etkinlikler, Karşıyaka Belediyesi’nin sürdürülebilir gelecek için attığı önemli adımlardan biri olarak öne çıkıyor. Bu etkinlikler, çocukların gelecekte karşılaşacakları çevresel sorunlara karşı duyarlı ve bilinçli bireyler olmalarına katkı sağlıyor.

HÜSNİYE SEVAL ACUN 

Bakmadan Geçme