Katı atık tesisi arazisinde tarih eserler bulundu

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Menemen Çaltı mahallesinde, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması planlanan Kuzey-2 Entegre...

Katı atık tesisi arazisinde tarih eserler bulundu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, Menemen Çaltı mahallesinde, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması planlanan Kuzey-2 Entegre Katı Atık Yönetim Tesisi alanı koruma altına alındı.

Yeni İzmir Gazetesi’nden Berivan Kaya’nın haberine göre İzmir Büyükşehir Belediyesi, Harmandalı’daki katı atık tesisinin ömrünü tamamlamasının ardından yeni atık tesislerin kurulumu için düğmeye bastı. Menemen Çaltı’ya yapılması planlanan Kuzey-2 Entegre Katı Atık Yönetim Tesisi alanı için kritik bir gelişme yaşandı. Alanda yapılan incelemeler sonucu 270 parselde halka tepe gözetleme kulesi kalıntıları bulundu. Kurul alanın bir kısmını birinci derece arkeolojik SİT ilan etti. Bir kısmını ise 3’üncü arkeolojik SİT ilan etti.

İzmir 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu kararı şu şekilde;  “İzmir ili, Menemen İlçesi Çaltı mahallesinde, tapuda 270 parselde mera nitelikli taşınmaz sınırları içerisinde Kurul Müdürlüğü evrakına 07.02.2023 tarih ve 1883633 sayı ile kayıtlı uzman raporu ile 1(birinci) ve 3(üçüncü) Derece Arkeolojik sit olarak tescillenmesi önerilen alanın sınırlarının değiştirilerek düzenlendiği, kararımız eki 1/5000 ölçekli kadastral pafta üzerinde işaretlendiği şekli ile “Halka Tepe Gözetleme Kulesi” adı ile 1(birinci) ve 3(üçüncü) Derece Arkeolojik  sit olarak tescil edilmesine  tescil fişinin uygun olduğuna karar verildi.”

Bakmadan Geçme