• Haberler
  • Ekonomi
  • Kavurucu sıcakta çalışıp 1 buçuk kilo et alamıyorlar

Kavurucu sıcakta çalışıp 1 buçuk kilo et alamıyorlar

Günde 8 saat boyunca kavurucu güneşin altında çalışan işçiler, aldıkları yevmiyelerle temel ihtiyaçlarını bile karşılayamıyor. Uzun ve yorucu çalışma saatlerine rağmen, eve döndüklerinde 1,5 kilo et dahi alacak durumda olmayan işçiler, yaşadıkları ekonomik zorlukları dile getiriyor.

İzmir'in tarım merkezi olarak bilinen Torbalı Ovası'nda, tarım işçileri emeklerinin karşılığını alamamaktan şikayetçi. Günde 8 saat boyunca kavurucu güneşin altında çalışan işçiler, aldıkları yevmiyelerle temel ihtiyaçlarını bile karşılayamıyor. Uzun ve yorucu çalışma saatlerine rağmen, eve döndüklerinde 1,5 kilo et dahi alacak durumda olmayan işçiler, yaşadıkları ekonomik zorlukları dile getiriyor. 660 ile 800 lira arasında değişen yevmiyeler işçileri hayal kırıklığına uğratıyor.

"EMEKLERİMİZ KARŞILIKSIZ KALIYOR"

Torbalı Ovası'nda tarlalarda çalışan işçiler, sabahın erken saatlerinden akşamüzeri güneş batana kadar aralıksız çalışıyor. Ancak aldıkları günlük ücret, yaşam maliyetleri karşısında yetersiz kalıyor. Bir tarım işçisi durumu şöyle özetliyor: "Saatlerce çalışıyoruz ama aldığımız ücretle eve doğru dürüst bir şey götüremiyoruz. 1,5 kilo et bile alamıyoruz, bu şartlar altında geçinmek çok zor. Sigortamız zaten yok. Aylığa vurulduğunda asgari ücretin çok altındayız. Bu sene ürünler para da etmedi. Birçok üretici tarlasına işçi sokmadı. Evde işsiz geçirdiğimiz günler çok oldu bu yaz” ifadelerini

Bakmadan Geçme