Kayadibi Köyü’nde arıcılık eğitimi

Bornova Belediyesi'nin her yıl düzenlediği arıcılık kursunun iki aylık teorik kısmını tamamlayan 110 kursiyerin pratik eğitimleri...

Kayadibi Köyü’nde arıcılık eğitimi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bornova Belediyesi’nin her yıl düzenlediği arıcılık kursunun iki aylık teorik kısmını tamamlayan 110 kursiyerin pratik eğitimleri başladı. Kursiyerlere, Bornova Belediyesi’nin hazırladığı arılı kovan, kıyafet ve 14 kalemden oluşan arıcılık malzemeleri ücretsiz olarak verildi. Kursiyerler kovanlarını, arıcılığın yaygınlaştrılması ve geliştirilmesi hedefiyle yapılan çalışmalar kapsamında kurulan 30 dönümlük arılığa koyarak arıcılığa ilk adımlarını atacak.

Bu yıl, arıcılık kursuna Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında İzmir’e gelerek Bornova Belediyesi’nin yurt ve misafirhanelerine kalan depremzedelerden isteyenler de katıldı.

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Arıcılık yüksek getirili bir faaliyet. Daha çok insanımızın arıcılığa adım atması ve kendini geliştirmesi için çalışıyoruz. Bu sene depremzedelerimizin de dahil olduğu eğitme katılan herkese başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

 

(Y.K.)

Bakmadan Geçme