• Haberler
  • Genel
  • Kayalar:  Haksız olarak görevden alındığımı düşünüyorum 

Kayalar:  Haksız olarak görevden alındığımı düşünüyorum 

Menderes Belediye Başkanı iken Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla Menderes Belediyesindeki yolsuzluk iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında görevde...

Kayalar:  Haksız olarak görevden alındığımı düşünüyorum 
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Menderes Belediye Başkanı iken Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla Menderes Belediyesindeki yolsuzluk iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında görevde uzaklaştırılan Mustafa Kayalar, ‘görevden uzaklaştırılmasına karşı açılan dava’ kapsamında bugün ilk kez hakim karşısına çıktı. Kayalar, “Haksız olarak görevden alındığımı düşünüyorum. Soruşturma devam ediyor diye bize bilgi veriliyor ama dava da açılmıyor. Amaç bizi tekrar aday yapmamak ve CHP’yi kötü göstermek” dedi.

Duruşma sonrasında ilk açıklamayı yapan Kayalar, uzaklaştırma kararının hukuksuz olduğunun altını çizerken lehlerinde karar beklediklerini  ifade etti. Kayalar,  “Öncelikle bize destek olmaya gelen herkese çok teşekkür ediyorum. Bugün burada savunmamızı yaptık. Ben adalete güveniyorum. Umut olmadan hiçbir şey olmaz. Umut adaletin bir tecellisi. Bu nedenle biz adalete güvenmek istiyoruz. Düzgün karar verecek hakimlerin olduğunu düşünüyoruz. Düzgün bir savunma yaptık. Bütün delillerin boş olduğunu avukatımız anlattı. Ben lehimize bir karar çıkacağına inanıyorum. Yaklaşık 6 aydır görevden uzaklaştırılmış durumdayım ve 6 aydır da davamız açılmadı. Ben burada bir yıpratma ve itibarsızlaştırma olduğunu düşünüyorum. Haksız olarak görevden alındığımı düşünüyorum. Soruşturma devam ediyor diye bize bilgi veriliyor ama dava da açılmıyor. Biz de karşı davamızı açtık. Ben bu haksızlığın giderileceğine inanıyorum ve inşallah en kısa sürede görevimize döneceğiz” şeklinde konuştu.

AMAÇ İTİBARSIZLAŞTIRMAK

Ülke genelinde CHP’li belediyelere yönelik soruşturmaları da değerlendiren Kayalar, “Bu bütün belediyelerde var. İstanbul’da olduğu gibi bütün Türkiye’deki CHP’li belediyelerde bu baskı var. Burada amaç, belediye başkanlarını ve partiyi itibarsızlaştırmak. Biz sonuçta Menderes’i AK Parti’den aldık ve Menderes’te CHP bayrağını dalgalandırıyorduk. Amaç bizi tekrar aday yapmamak ve CHP’yi kötü göstermek. Süreç maalesef böyle yürüyor. Ben iyi hakimler olduğuna inanıyorum. İnşallah bizim lehimizde karar verecekler” diye konuştu.

AYDIN: AĞIR SONUÇLARLA KARŞI KARŞIYAYIZ

İzmir Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Murat Aydın, verilen kararın yasal dayanağı olmadığını ifade etti. Aydın, “Hukuk devleti olmamanın ya da hukuksuzluğun bir yönetim biçime haline gelmesinin ağır sonuçlarıyla karşı karşıyayız. Ve hepimiz bütün toplum bu anlamda bedel ödüyoruz. Eğer hukuk sütünse, eğer varsa ve biz bir hukuk devletiysek bugün burada olmamamız gerekiyordu. Çünkü çok açık ki bu soruşturma siyasi saiklerle açılmıştır. Tek hedefi Menderes Belediyesinin CHP’li Başkanını görevden almaktır ve bu sonuçla karşı karşıya bırakmaktır. 2 yıldır devam eden soruşturmanın 1,5 yılı sayın başkanının görevde olduğu sürede yapılmıştır. Ve soruşturmayla iliği istenen her belge Menderes Belediye başkanının imzasıyla başsavcılığa  gönderilmiştir. Soruşturma bittikten sonra gereken bütün belgeler toplandıktan sonra ‘başkanının görevde kalması delilleri karardır’ demek akılla izah edilemez. Bizim aklımızla alay edercesine sayın başkan hakkında yurt dışı çıkış yasağı koydular. Tekrar söylüyorum. Deliller New York ya da Paris’te değil. Deliller Menderes ilçesinde ve sayın başkan Menderes ilçesinde oturuyor. Delilleri karartma ihtimali var diye yurt dışına çıkış yasağı koymanın bir garabet olduğunu anlamak için hukukçu olmaya gerek yoktur. İlk okul düzeyinde bilgi bil bunun için yeterlidir” diye konuştu. HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme