Kebapçılar 1 hafta kepenk kapatacak

Gaziantep Lokantacılar Kebapçılar Pastacılar Tatlıcılar Baklavacılar ve Kafeteryacılar Odası Başkanı Abdulkadir Katmerci, et fiyatlarının artmasıyla ilgili...

Kebapçılar 1 hafta kepenk kapatacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gaziantep Lokantacılar Kebapçılar Pastacılar Tatlıcılar Baklavacılar ve Kafeteryacılar Odası Başkanı Abdulkadir Katmerci, et fiyatlarının artmasıyla ilgili bir gelişme olmaması halinde  250 esnafın 1 hafta boyunca işyerlerini kapatacağını duyurdu.

“GTO üyeleri ile birlikte böyle bir eylem yapacağız”

Katmerci, Yaklaşan tehlikeyle ilgili uyarı niteliğindeki kapatma eylemine 250 kebapçı ve lokanta esnaf katılacak. Ayrıca Gaziantep Ticaret Odası üyesi işletmelerin de kendilerine destek verdiklerini vurgulayarak, “GTO üyeleri ile birlikte böyle bir eylem yapacağız. Piyasanın istenen seviyeye inmemesi durumunda tüm paydaşlarla toplantı yaparak, kararımızı duyuracağız” dedi.

“Zam miktarının  360 TL bandında olması gerekirdi”

Ete yapılan zam oranının çok yüksek olduğunu belirten Katmerci, ‘’Normal şartlarda zam yapılmaması gerekirdi. Ancak, asgari Ücret zammı, vergi, stopaj gibi konular devreye girince zam kaçınılmaz oldu. Zam miktarının ise 360 TL bandında olması gerekirdi. Oysa, belirlenen rakam 440 TL bandında. Bu da hem esnafı hem de vatandaşı zorlayacak. Fiyatların önüne geçilmesi için yetkililerin destekler başta olmak üzere, tüm tedbirleri alması gerekiyor. İnsanların evine bir kilo et alıp götürebilmeli” ifadelerini konuştu.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme