• Haberler
  • Siyaset
  • Kemal Kılıçdaroğlu'na 'Cumhurbaşkanına hakaret' soruşturması

Kemal Kılıçdaroğlu'na 'Cumhurbaşkanına hakaret' soruşturması

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında 'Cumhurbaşkanına hakaret' iddiasıyla soruşturma başlattı.

Soruşturmanın, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 18 Ekim’de sosyal medya platformu X (eski adıyla Twitter) üzerinden yaptığı bir paylaşımı takip eden gelişmeler üzerine başlatıldığı bildirildi. Erdoğan, paylaşımında şu ifadelere yer vermişti: "Sırtından hançerlenmenin öfkesini sosyal medyadan sürekli birilerine hakaret ederek çıkarmaya çalışanlara sadece acıyarak bakıyoruz. Onlar ne yaparlarsa yapsınlar, eski Türkiye'nin unutulmaya yüz tutmuş kötü hatıraları olarak anılmaktan kurtulamayacaklar.""

"LANET OLSUN SANA VE KURDUĞUN DÜZENE"

Bu paylaşımın ardından, Kemal Kılıçdaroğlu’nun kendi sosyal medya hesabı üzerinden verdiği yanıt savcılığın dikkatini çekti. Kılıçdaroğlu, Erdoğan'a yönelik tepkisini sert bir dille dile getirerek, şu ifadeleri kullanmıştı: "Lanet olsun sana ve kurduğun düzene… 5'li çeteler eliyle milletin parasına, uyuşturucu baronlarının eliyle gençlerimize ve geleceğimize... Bozduğun ve kontrol altına aldığın yargı eliyle dışarı saldığın katiller, çocuklarımızın ve kadınlarımızın canına ve ırzına bela oldu... Yüreğime çok ağır geliyor, acımı dile getirebilmek için kullanacağım cümle; en hafif tabiri ile: ‘Allah belanı versin!’"

Kılıçdaroğlu’nun bu açıklamaları üzerine, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "Cumhurbaşkanına alenen hakaret" suçlamasıyla resen bir soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Bakmadan Geçme