• Haberler
  • İzmir
  • Kemalpaşa Belediyesi’nde meclis toplantısı yapıldı

Kemalpaşa Belediyesi’nde meclis toplantısı yapıldı

Kemalpaşa Belediyesi Meclisi, Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nı Belediye Başkanı Mehmet Türkmen'in yönetiminde gerçekleştirdi. Toplantıda zabıt...

Kemalpaşa Belediyesi Meclisi, Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nı Belediye Başkanı Mehmet Türkmen’in yönetiminde gerçekleştirdi. Toplantıda zabıt tutanaklarının okunmasının ardından başkanlık ve meclisten gelen önergeler görüşüldü ve yeni kararlar alındı. Başkan Türkmen, toplantıda önemli konulara değindi.

Tasarruf önlemleriyle ilgili gelen soru önergelerine yanıt veren Başkan Türkmen, “Göreve başladığımız ilk andan itibaren Kemalpaşa Belediyesi’nin gücünü bilerek hareket ediyoruz. Amacımız, belediyemizin gerçek potansiyelini ortaya çıkarmak. Bu süreçte mali durumu göz önünde bulundurarak maksimum düzeyde tasarruf sağlamak ve acil ihtiyaç dışındaki harcamaları sınırlamak zorundayız. Tasarrufa önce kendimden başladım. Üç aydır kendi aracımı kullanıyorum ve mazot gibi harcamaları cebimden karşılıyorum. 120 bin Kemalpaşalı hemşehrimizin sorumluluğunu taşıyoruz, bu nedenle belediyeden yapılan harcamaları dikkatle yapıyoruz,” dedi.

DERSHANE VE KREŞLER YENİDEN YAPILANDIRILACAK 

Belediye bünyesindeki dershane ve kreş hizmetleri hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Türkmen, “Belediyemizin birçok alanında yaptığımız reformlar gibi eğitim alanında da amaca hizmet eden adımlar atacağız. Dershane ve kreşleri kapatmayacağız, yeniden yapılandıracağız,” dedi.

KEM-BEL Şirketi’nin faaliyetleri hakkında da konuşan Başkan Türkmen, “İşletmelerimizin hemen hemen hepsi zarar ediyor. Biz burada 120 bin Kemalpaşalı hemşehrimizin parasını adil şekilde kullanmalıyız. Tamamen zararına olan işleri yapamayız, çünkü bu paralar vatandaşlarımızın cebinden çıkıyor. Gerekli disiplini ve düzenlemeleri yaparak halkımıza sürdürülebilir hizmeti sağlayacağız. Bu alanda atılan adımlar, para kazanmak veya sosyal hizmeti azaltmak amacıyla değil, aksine halkımıza hizmet sağlamaya devam edebilmek içindir,” ifadelerini kullandı.

MEZARLIK ALANLARI HAZIR

Meclis toplantısında mezarlıklarla ilgili bilgi veren Başkan Türkmen, Akalan ve Ansızca Mahallelerinde toplamda 22 dönüm alanın mezarlık olarak kullanıma hazır olduğunu belirtti.

MİLLET BAHÇESİ’NİN İSMİ DEĞİŞİYOR

Cumhuriyet Halk Partisi Grubu’nun önergesiyle gündeme gelen değişiklikte, Çiniliköy Mahallesi’nde bulunan Binali Yıldırım Millet Bahçesi’nin isminin, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kurtuluşunun 50. yılı olması nedeniyle değiştirilerek, dönemin Başbakanı Bülent Ecevit’in isminin verilmesi istendi.

DENİZHAN GÜZEL 

Bakmadan Geçme