Kemalpaşa yeni rekreasyon alanlarına kavuşuyor

Kemalpaşa Belediyesi, Armutlu ve Aşağıkızılca Mahalleleri için planladığı rekreasyon alanları projelerine başladı. Kemalpaşalıların talepleri doğrultusunda hazırlanan...

Kemalpaşa Belediyesi, Armutlu ve Aşağıkızılca Mahalleleri için planladığı rekreasyon alanları projelerine başladı. Kemalpaşalıların talepleri doğrultusunda hazırlanan projelerde yeşil alanlar, kafeteryalar, çok amaçlı spor sahaları, çocuk parkları, yürüyüş ve bisiklet parkurları gibi sosyal alanlar yer alacak.
Uzun süredir çevre kirliliğine neden olan ve vatandaşlardan yoğun şikayet alan Armutlu Ayderesi mevkisinde, çevre düzenlemesi ve moloz kaldırma işlemleri sürdürülüyor. Aşağıkızılca Mahallesi’nde daha önce futbol sahası olarak kullanılan ve şu anda atıl durumda olan, Kemalpaşa Belediyesi’ne ait alan ise zemin tesviyesi yapılarak hazır hale getirildi.

İZMİR’İN EN BÜYÜK YEŞİL ALANLARINDAN OLACAK

Aşağıkızılca Rekreasyon Alanı 5.300 metrekarelik alanda yer alırken, Armutlu Rekreasyon Alanı ise yaklaşık 90.000 metrekarelik genişliği ile İzmir’in en büyük yeşil alanlarından biri olacak.

‘VATANDAŞLARIMIZ İÇİN MODERN ALANLAR ’ 

Kemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Türkmen, Kemalpaşa’ya modern yaşam alanları kazandıracaklarını ifade ederek şunları söyledi: “Vatandaşlarımızın sosyal alan talebi üzerine hızlıca projelendirdiğimiz alanlarda çalışmalarımıza başlamış bulunuyoruz. Rekreasyon alanı projelerimizin mahallelerimize ayrı bir cazibe katacağını düşünüyorum. Armutlu merkezden ova kısmına kadar uzanan derenin ıslahı ve çevre düzenlemesi için ekiplerimiz yoğun şekilde çalışıyor. Bu çalışmalar ile yıllardır çözülemeyen bir sorunu da ortadan kaldırmış olacağız. Projelerimiz tamamlandığında mahallelerimizin çehresi değişecek. Kemalpaşa’mıza modern yaşam alanları kazandırmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz.”

ALİ ÖZKAYA 

Bakmadan Geçme