• Haberler
  • Yerel
  • Kemalpaşa’da 150 bin fide toprakla buluşacak

Kemalpaşa’da 150 bin fide toprakla buluşacak

Kemalpaşa Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürü Olcay Savur, belediye başkanının göreve başladığı ilk günden itibaren tarıma destek...

Kemalpaşa’da 150 bin fide toprakla buluşacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kemalpaşa Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürü Olcay Savur, belediye başkanının göreve başladığı ilk günden itibaren tarıma destek çalışmalarına önem verdiğini ve her yıl sebze fidelerinin ücretsiz olarak vatandaşlara ulaştırıldığını belirtti. Bu yıl ise Kemalpaşa Belediyesi’nin kendi serasında yerli tohumlardan elde edilen fidelerin dağıtımının gerçekleştirildiğini ifade etti.

Buğday ve zeytinyağı üretimi yaygınlaşacak

Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, ilçenin tarım faaliyetlerinin önemli olduğuna vurgu yaparak, çiftçilerin sorunlarını ve durumlarını yakından bildiğini söyledi. 2020 yılından itibaren vatandaşların kendi sebzelerini üretebilmelerini sağlamak ve aile bütçelerine katkıda bulunmak amacıyla başlatılan fide desteğini sürdürdüklerini belirtti. Bu yıl da yaklaşık 150 bin vatandaşa fide dağıtımı gerçekleştirildiğini ifade etti. Ayrıca Karakılçık buğdayının yaygınlaşması için çalışmaların devam ettiğini ve zeytinyağı üretimi yapan vatandaşları desteklemek amacıyla kurulan tesisin ilk yılında yoğun kapasiteyle faaliyet gösterdiğini aktardı. Tarıma yapılan yatırımların geleceğe yapılan yatırımlar olduğunu belirtti.

Bu çalışmalarla Kemalpaşa Belediyesi, çiftçileri destekleyerek tarım sektörünün gelişimine katkı sağlamayı ve vatandaşların kendi sebzelerini üretebilmelerini teşvik etmeyi amaçlamakta.

Bakmadan Geçme