Kemeraltı'nda tarihten geleceğe yolculuk

Küçükmenderes.com internet sitesinden Niyazi Görkem Özkan'ın haberine göre Kemeraltı Antikacılar Çarşısı'nda antika ve eski eşya satışı...

Kemeraltı'nda tarihten geleceğe yolculuk
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Küçükmenderes.com internet sitesinden Niyazi Görkem Özkan’ın haberine göre; Kemeraltı Antikacılar Çarşısı’nda antika ve eski eşya satışı gerçekleştiren Erkan Sert, bu işe tamamen tesadüf ve şansla başladığını söyledi. ‘’Bizim yaptığımız keyifli ve hoş bir iş. İşimiz gereği birçok malzemeyi ve belgeyi araştırarak topluyoruz. Müzelere ve koleksiyonculara sunuyoruz’’ diye konuştu. Erkan Sert, ”Akıllı telefonların hayatımıza girmesinden sonra çok farklı koleksiyonlar oluştu. Örneğin, İstanbul da sakız müzesi var, 50 senedir gazoz materyali toplayan gazoz koleksiyoncuları var ama bunları kimsenin bilmiyor” dedi. 

Özellikle İzmir ve Çevresinde Kurtuluş Savaşı ile ilgili materyallerin toplandığını söyleyen Erkan Sert, ”Kurtuluş Savaşı İzmir’ de başlayıp İzmir’de bittiği için oldukça fazla materyal buluyoruz” dedi. Öte yandan Erkan Sert, dükkanda kaç adet antika materyal olduğunu hiç saymadığını belirtti. 

Haber

‘TEK GEÇİM KAYNAĞIM BU MESLEK’

Antika materyalleri ticari amaçla topladığını belirten Erkan Sert ’’Benim tek geçim kaynağım bu meslek’’ ifadelerini kurdu. Ayrıca Erkan Sert, Osmanlı döneminden kalan bir materyalin 1960-1970’lerde hediyelik eşya olarak satılması ve bu materyalleri alanların çocukları, materyallerin orijinal olduğunu iddia etmesinden dolayı zorlandıklarını söyledi. 

1970’lerde kullanılan cep saatini ben dükkanda 850 TL’ ye satıyorum ama internette 400.000 TL civarında olduğunu gördüm bu durum bizi üzüyor diyen Erkan Sert, ”İnsanların buldukları her eski materyale antika olarak bakıyor” diye konuştu. 

Haber

Biz tamamen keyif işi yapıyoruz diyen Erkan Sert ‘’ Bizim işimiz sürprizlere çok açık. Bazen araştırmak 6 ay 1 sene kadar sürüyor. Araştırırken o materyalleri çok farklı şey olduğunu öğrendiğimizde 3 TL’ ye aldığımız şeyi 4-5 TL’ ye satıyoruz’’ diye konuştu. Ayrıca, İzmir’de açık arttırmayı başlatanlardan biri olduğundan bahseden Erkan Sert, açık arttırmayı devam ettiren tek kişi de benim diyerek sözlerini sonlandırdı.  

(M.T.) 

Haberi Merkezi 

 

Bakmadan Geçme