Kemeraltı'nın çehresini değiştirme çabası

İzmir Büyükşehir Belediyesi, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’ne giren Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nı korumak, yaşatmak ve gelecek...

İzmir Büyükşehir Belediyesi, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’ne giren Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nı korumak, yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla, 770 milyon liralık dev yatırımla çarşının yeni yüzyılını başlatıyor. Tarihi çarşının atık su, yağmur suyu altyapısı, aydınlatma ve gerilim hatları, yolları, teknolojik altyapısı, güvenliği gibi birçok alan baştan aşağı yenileniyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 7 gün 24 saat esasıyla ve çarşı esnafının desteğiyle sürdürülen projelerin tamamlanmasıyla Kemeraltı için yepyeni bir yüzyıl başlamış olacak.

YILBAŞI KONSERİ

Kemeraltı, bu yıl önceki yıllardan farklı olarak yeni yılı kutlamanın heyecanını yaşayacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 29-31 Aralık tarihlerinde düzenlenecek etkinlikler kapsamında, farklı gruplar tarafından konser, dans, karaoke gibi etkinlikler düzenlenecek. Saat 14.30-18.00 saatleri arasında organize edilecek etkinlikler, Kemeraltı girişi (Valilik yanı), Salepçioğlu Çarşısı önü ve Balıkçılar Meydanı’nda kurulacak sahnelerde İzmirlilerle buluşacak. 29 Aralık Cuma günü saat 17.00-23.00 arasında 865. Sokak’ta “Sokak Partisi” düzenlenecek. Anafartalar Caddesi yılbaşı temalı kortej, bando, flash mob gibi etkinliklere sahne olacak. Kemeraltı’nın yılbaşı konseri ise 31 Aralık Pazar günü Milli Kütüphane Caddesi’nde pop müzik grubu Nilay Dikay ile orkestrası, rock müzik grubu Flatz Band ve DJ performansıyla olacak.

WizmirNET TARİHİ SOKAKLARDA

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 22,5 kilometre uzunluğundaki sahil şeridi başta olmak üzere kentin çeşitli yerlerinde kesintisiz olarak verdiği WizmirNET, Kemeraltı’nda da hizmete başladı. Konak Katlı Otopark’tan başlayıp, Kızlarağası Hanı’na kadarki Kemeraltı Çarşı içerisindeki bölgeyi kapsayan 2 kilometre uzunluğundaki kesintisiz hatta; Kızlarağası Hanı, Ali Paşa Meydanı, Balıkçılar Meydanı, Sinagoglar Meydanı, Milli Kütüphane Caddesi, Anafartalar Caddesi ile birlikte toplamda 16 hizmet noktasının kurulumları yapıldı. Kemeraltı projesi kapsamında kullanılan Wifi6 destekli cihazlarla kaliteli ve yüksek hızlı internet hizmeti verilerek, kullanıcıların yoğun olduğu en dar sokaklarda bile internet hizmeti sağlanabilecek.

TURİZM ATAĞI

Konak Turizm Bilgilendirme Ofisi’nin ön bölgesi, tur otobüslerinin yolcularını indirip bindirebileceği alan olarak tasarlandı. 6 tur otobüsü kapasitesine sahip alan, turist kafilelerinin Kemeraltı bölgesine rahatlıkla erişebilmelerine olanak sağlıyor. Kemeraltı’nın giriş noktalarından birisi olan Hisarönü bölgesinde yer alan Hisarönü Turizm Bilgilendirme Ofisi de turistler tarafından sıklıkla ziyaret ediliyor.

Kemeraltı’nda Ali Paşa Meydanı’nda açılan Kemeraltı Turizm Bilgilendirme Ofisine her geçen ay daha fazla ziyaretçi geliyor. Kemeraltı Esnaf Derneği ile aynı binada yer alan ofis; turist kafilelerinin yanı sıra Kemeraltı’nı keşfeden turistlerin de uğrak noktası oluyor.

Haber Bülteni 

Bakmadan Geçme