'Kendilerini pazarladılar'

Demokratik Sol Parti'de aralarında geçmiş dönem il ve ilçe başkanlarının da bulunduğu 5 kişi  geçtiğimiz günlerde...

'Kendilerini pazarladılar'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Demokratik Sol Parti’de aralarında geçmiş dönem il ve ilçe başkanlarının da bulunduğu 5 kişi  geçtiğimiz günlerde DSP’den istifa ederek Cumhuriyet Halk Partisi’ne katılmış, rozetlerini de CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel takmıştı. Partiden ayrılanlarla ilgili açıklama yapan DSP İzmir İl Başkanı Sedat Anavatan sert konuştu.

İSTİFALARI DEĞERLENDİRDİ

Eski İl Başkanı Ramazan Solmaz, Bornova eski İlçe Başkanı Ahmet Coşkun, Menderes eski İlçe Başkanı İbrahim Ünlübaş ve Buca eski İlçe Başkanı Mehmet Toprak DSP’den ayrılırken, partide sular durulmuş değil.  İstifaları değerlendiren Anavatan açıklamasında “Demokratik Sol parti olarak İzmir genelinde kongre sürecine girmiş bulunmamıza rağmen kendilerini güçsüz gördükleri ve kendilerine güvenmedikleri için bu yolu tercih etmişlerdir.” ifadelerini kullandı. Anavatan’ın açıklamasında satır başlıkları şu şekilde:

“MÜCADELEN KAÇTILAR”

Anavatan DSP’nin İzmir’de kongre sürecinde olduğuna dikkat çekerek, “Siyasi partilerin seçim kongreleri Demokrasinin uygulandığı alanlardır. Çalışan, kendine güvenen, gücü olanlar, aslanlar gibi çıkar, mücadelesini yapar, kazananlar da hiç gocunulmadan kamuoyu önünde tebrik edilir. Olması gereken de budur. Fakat! Kendilerini bulunmaz hint kumaşı gibi gören ve gösteren, kendilerini başka bir siyasi partiye pazarlamış olan bu  arkadaşlarımız  Demokratik Sol parti olarak İzmir genelinde kongre sürecine girmiş bulunmamıza rağmen kendilerini güçsüz gördükleri ve kendilerine güvenmedikleri için bu yolu tercih etmişlerdir.” ifadelerini kullandı.

ALGI OPERASYONU YAPILDI

Yerel basın yoluyla kendilerine bir algı operasyonu yapıldığını iddia eden Anavatan açıklamasında bu konuya şu sözlerle değindi: “Ayrıca bugüne kadar istifalarıyla isimleri zikredilen eski İl Başkanı Sayın Ramazan Solmaz ve İlçe Başkanları hakkında yerel basın yoluyla yalan, yanlış, eksik haberler servis edildiğini, yapıldığını algı operasyonu yapılarak kamuoyunun aldatıldığını ifade etmek isteriz. İzmir İl yönetimi olarak Bizlerin hiç bir partilimizle bir sorunumuzun olmadığını ve Partimize günden güne başta çoğunluğu CHP’den olmak üzere bütün siyasi partilerden büyük katılımların sürmesiyle de mutluluk duyduğumuzu ifade etmek isteriz. Anlaşılan o ki birilerinin partimizin çıkışından, bu katılımlardan büyük rahatsızlık duyduğu da bellidir.”

KAMUOYU GERÇEKLERİ ÖĞRENMELİYDİ

Anavatan açıklamasını “Bugüne kadar kendilerini Demokratik Solcu olarak nitelendirmiş olan bu Arkadaşların yapmış oldukları bu durum karşısında; Başta Genel Başkanımız Sayın Önder AKSAKAL ve Genel Merkez Örgüt Kurulu Başkanlığımızın Bizlere güvenerek verdikleri görevlendirme kararının ardından yaptıkları bu hareketle ne kadar doğru olduğu tescillenmiş olup, gerçekleri kamuoyuyla paylaşmamız zorunluluk doğurmuştur.” Satırlarıyla sonlandırdı.

Bakmadan Geçme