Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü kuruldu

Karabağlar Belediyesi, dirençli kentler oluşturma hedefi doğrultusunda Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü'nü kurdu. Bu yeni müdürlük, ilçedeki kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandırmayı ve daha etkili bir şekilde yönetmeyi amaçlıyor.

Karabağlar Belediyesi, Eylül Ayı Meclis Toplantısı’nın 1. Birleşimi’ni Belediye Başkanı Helil Kınay başkanlığında gerçekleştirdi. Toplantıda alınan önemli bir kararla, ilçede kentsel dönüşüm çalışmalarını daha sağlıklı ve hızlı bir şekilde yürütmek amacıyla "Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü" kuruldu. Yeni müdürlük, Karabağlar Belediyesi'nin 34. müdürlüğü olarak faaliyetlerine başlayacak.

Başkan Kınay: "Dayanıklı Kentler İçin Birlikte Çalışacağız"

Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü kurulduToplantıda konuşan Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay, kentsel dönüşümün ilçenin en önemli ve çözüm bekleyen sorunlarından biri olduğunu vurguladı. Başkan Kınay, "Kentsel dönüşüm çalışmalarımızı daha da hızlandıracak ve güçlendirecek Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü'nün kurulmasını oy birliğiyle kabul ettik. Karabağlar'da Afet İşleri Müdürlüğümüz ve AR-GE Müdürlüğümüzle birlikte, toplumsal anlamda dayanıklı kentler inşa etmek için çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğiz. Bu önemli adımın ilçemiz için hayırlı olmasını diliyorum" dedi. Başkan Kınay, oy birliğiyle alınan karar sonrası tüm meclis üyelerine teşekkür etti.

Toplantıda ayrıca Karabağlar Belediyesi’nin Adıyaman Belediyesi ile kardeş şehir olmasına dair karar da oy birliğiyle kabul edildi.

Başkan Kınay: "Bu Kentin Bir Parçası Olmaktan Gurur Duyuyoruz"

Toplantının dilek ve temenniler bölümünde konuşan Başkan Kınay, Eylül ayının Türkiye Cumhuriyeti için önemine dikkat çekti. Kınay, "Zafer Bayramı’nın ardından 1 Eylül Dünya Barış Günü ve 9 Eylül İzmir’in Kurtuluşu gibi önemli günleri kutluyoruz. Bu özel günlerde Atatürk'ün Belkahve'den İzmir’e bakarken taşıdığı inancı biz de paylaşıyoruz. Bu kentin bir parçası olmaktan hepimiz büyük bir gurur duyuyoruz. Ayrıca 4 Eylül Sivas Kongresi'ni de anmadan geçmemek gerekiyor" şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme