Kerem Kınık istifa etsin

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, Kerem Kınık'ı istafaya, Kızılay'ı ise şeffaflığa davet ettiğini belirterek, 'Kızılay'ın başındaki Kerem Kınık'ı istifaya ve Kızılay kuruluşunu şeffaflığa davet ediyorum. Kızılay aldığı tüm yardımları, her şeyi kendi internet sitesinde paylaşmalı. Topladığı kanları, sattığı kanları ve trombositleri, bunların satış bedellerini, ne kadar yiyecek içecek, ne kadar yardım aldığını ve nerelere ne yardım yaptığını kendi internet sitesinde paylaşmak zorunda' dedi.

Kerem Kınık istifa etsin
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Görev yaptığı 26 ve 27. dönemde Kızılay’ın faaliyetleri ve Kızılay hakkındaki iddialarla ilgili çok sayıda soru önergesi verdiğini hatırlatan Sertel, bu önergelerin ya yanıtlanmadığını ya da içeriği boş yanıtlar verildiğini söyledi.

Halkın yeniden Kızılay’a güven duyması için şu anki tüm üst düzey yöneticilerin görevden alınması ve yeni yönetimle birlikte Kızılay’ın şeffaf bir kurum haline dönüştürülmesi gerektiğini ifade eden CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, şunları söyledi: “Kızılay’la ilgili İçişleri Bakanı’nın yanıtlaması istemiyle çok sayıda soru önergesi verdim. Kızılay’la ilgili iddiaların kamuoyuna açıklanması için çok çaba sarf ettim. Sekiz soru önergeme verilen yanıt hiç de tatmin edici değil. Hatta yanıt verilmeyenler de var.”

Şeffaflık çağrısı

 Deprem sonrası ortaya çıkan tartışmaların ardından Kızılay’ın kan ve trombosit satışına ilişkin iddiaları ve Kızılay’a bağışlanan gayrimenkullerin akıbetini de sorduğunu belirten Sertel, yasal süresi içinde bu soruların cevaplanmasını beklediğini ifade etti.

Kızılay’a yönelik şeffaflık çağrısını yineleyen CHP İzmir Milletvekili Sertel, “Kızılay şeffaf olmalı. Ama Kızılay şeffaf olmadığı gibi nasıl yönetildiğine ilişkin kamuoyu da çok derin şüpheler içerisinde. Çünkü Milletvekillerinin verdiği soru önergelerine yanıt vermeyenler halka hiç yanıt vermezler. Tekrarlıyorum; Kızılay bütün faaliyetlerini internet sitesinden açık ve şeffaf olarak yayınlamalıdır ama bu ancak Kerem Kınık’tan sonra olacak” diyerek sözlerini tamamladı.

 

HABER MERKEZİ

 

 

 

 

 

Bakmadan Geçme