KESİAD Sinan Oğan ve Ümit Özdağ'ı ağırladı

KESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mutlu Can Günel, her partiye ve siyasi görüşe eşit mesafede bir STK...

KESİAD Sinan Oğan ve Ümit Özdağ'ı ağırladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

KESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mutlu Can Günel, her partiye ve siyasi görüşe eşit mesafede bir STK olarak siyasetin her rengini ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirtti. KESİAD üyelerine birer konuşma gerçekleştiren Oğan ve Özdağ, iktidar sözcülerinin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçimi darbeyle eşleştiren söylemlerine tepki gösterdiler.

“Seçimlere projeksiyon tutmaya çalışıyoruz”

Kemalpaşa Ramada Otel’de gerçekleştirilen buluşmanın açılışında bir konuşma gerçekleştiren KESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mutlu Can Günel, KESİAD’ın kurulduğu günden bugüne yalnız iş dünyasının değil bölgesel olduğu kadar ulusal dinamiklerin de hassas takipçisi olduğunu belirtti. İş dünyasının sadece ekonomik verilerden müteşekkil olmadığını söyleyen KESİAD Başkanı Günel, “Bu dünya; devletin tüm mekanizmalarının işleyiş biçiminden, toplumun sosyo-kültürel ikliminden, küresel dengelerden ve tabi ki iç-dış siyasi gelişmelerden etkilenmektedir. KESİAD tam da bu noktada bölgenin başat aktörlerinden biri olarak üzerine tevdi edilen rolü üstlenerek yaklaşan genel seçimlere projeksiyon tutabilme vazifesini yerine getirmektedir” diye konuştu.

Bu düşünceden hareketle siyasi yelpazenin neresinde yer aldığına değil; devlet nizamı içerisinde, kanunlar çerçevesinde kabul görmüş ve seçimlere katılmaya hak kazanmış her parti temsilcisine ve adaya eşit mesafede durarak fırsat tanımayı ilke edindiklerini belirten Günel, “Daha önceki yıllarda yapılan seçim çalışmalarında da aynı duruşu sergileyerek derneğin bünyesinde farklı görüşlerden siyasi parti temsilcileri ve adaylarına kendilerini ifade edebilmeleri adına birçok imkân sağlamıştır. Burada aslolan siyaset üstü bir tutum sergileyerek milletimizin tüm temsilcilerine adil ve şeffaf bir iletişim ortamının tesis edilebilmesi ve demokrasinin hakim kılınmasıdır” diye konuştu.

 

 “Kırmızıçizgilerimiz var”

KESİAD olarak kendilerinin de kırmızıçizgileri olduğunu belirten Günel, sözlerini şöyle sürdürdü: “Milletin iradesine tahakküm uygulanmasına, adaletin farklı ağızlarca zulüm kırbacı olarak kullanılmasına, ay yıldızlı al sancağımızın lekelenmesine ve Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurucuları başta ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve diğer bilinen bilinmeyen vatan evlatlarına akıl dışı ithamlarda bulunarak üzerine, devletimizin kodlarıyla oynama cüretini gösterebilecek alçaklara fırsat verilmesine aldığımız her nefeste karşıyız ve karşı olacağız”

Oğan’dan sonra kürsüye çıkan Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Ümit Özdağ ise mültecilerin geri gönderilmesi politikasının iktidarı aldıklarında bir numaralı kararnameleri olacağını belirtti.

Türkiye’nin bir Türk Arap Cumhuriyeti haline getirilmek istendiğini söyleyen Özdağ, “Üstelik bu senaryo iyi senaryo. Kötü senaryo ise önümüzde Suriye, Lübnan örnekleri var, bir iç çatışma ve bölünme olasılığı. Bunun önüne geçmenin yolu Suriyelileri en kısa sürede ülkelerine gönüllülük esasıyla değil devlet kararlılığı ile göndermekten geçer” diye konuştu.

Zorla gönderme fikrini de belirten Özdağ, “Elbette elimizde sopa alıp bu insanları kovalamayacağız. Önce Suriye ile anlaşacağız ve bu insanların ülkemizde elde ettikleri ayrıcalıkları bitireceğiz. Bir Türk eczaneden bir ilacı kaç liraya alıyorsa, hastanede kaç liraya tedavi görüyorsa bu insanlar da o ücreti ödeyecekler. O zaman görün zaten hepsi gidecektir. Onları burada tutan bu ayrıcalıklar ve bunların hepsi bizlerin vergileri ile ödeniyor” diye konuştu.

Demografik yapının bozulmasına izin vermeyeceklerini belirten Özdağ, “Bizim bu politikamızdan sonra diğer partilerde bunu dillendirmeye başladılar. Ancak onların düsturu gönüllülük, bizimkisi ile kararlılık” şeklinde konuştu.

 

“Soylu görevden alınmalıydı”

KESİAD Başkanı Günel’in konuşmasından sonra kürsüye çıkan ATA İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Dr. Sinan Oğan, KESİAD üyelerine güncel siyasi değerlendirmeler yaparken, seçildikleri takdirde uygulamak istedikleri politikaları da söyledi. Son günlerde İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu ve diğer iktidar temsilcilerinin seçim ile darbeyi eşleştiren Sinan Oğan, “Süleyman Soylu, Erdoğan’ın mayınlı arazilere soktuğu birisidir. Soylu, yaptığı açıklama ile 14 Mayıs’ı bir darbe girişimi olarak değerlendirdi. İşaret fişeğini Süleyman soylu yaktı” diye konuştu.

Erdoğan aklı başında, sorumlu devlet adamı vasfını 20 senedir göstermediğini ancak giderayak bu sorumluluğu göstererek Süleyman Boylu’yu görevden almasını beklediğini belirten Oğan, “Erdoğan’dan Soylu’ya hitaben, ‘Ne münasebet darbe, sen de vekil adayısın, ben de Cumhurbaşkanı adayıyım, o zaman biz de bu darbenin ortağımıyız’ demesini beklerken, kalktı daha tehlikeli bir açıklama yaparak ‘Kandil’in desteklediklerine bu ülkeyi bırakamayız’ dedi. Ben üzülerek şöyle değerlendiriyorum, seçimi kaybedeceklerini anladıkları anda muhtemeldir ki HüdaPar ile HDP üzerinden Türkiye’yi bir çatışmaya çekecekler. Buna izin vermeyeceğiz” diye konuştu.

Bazı güçlerin iki ittifakın yanına HüdaPar ile HDP’yi eklemlendirdiğini belirten Oğan, “Ancak son günlerdeki açıklamalar beni ciddi anlamda endişelendirdi. Seçimlerin kaybedeceklerini anladıkları anda Güneydoğu’da HDP ile HüdaPar’ı karşı karşıya getirip farklı bir senaryo üzerinden gidebilirler. Buradan biz uyarmış olalım, biz bu tuzağa Türkiye’yi düşürmelerine izin vermeyeceğiz” ifadelerini kurdu.

Seçimin ikinci tura kalma ihtimalinin güçlü olduğunu da söyleyen Oğan, ATA İttifakı’nın güçlü bir destek görmesi durumunda ATA İttifakı’nın ikinci turda Türkiye’nin emniyet sübabı olacağını belirtti. (M.T)

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme