• Haberler
  • Gündem
  • KETEM’den anlamlı hizmet! Kadınlara ücretsiz meme taraması…

KETEM’den anlamlı hizmet! Kadınlara ücretsiz meme taraması…

Tırda Karşıyaka İlçe Sağlık Müdürlüğü 1 nolu sağlıklı hayat merkezi faaliyetleri ve kanser taramaları hakkında da...

Tırda Karşıyaka İlçe Sağlık Müdürlüğü 1 nolu sağlıklı hayat merkezi faaliyetleri ve kanser taramaları hakkında da bilgilendirme yapılacak.

KETEM tırına ilişkin yapılan duyuru aşağıdaki gibidir:

“KETEM tırı 8 – 29 Mart tarihinde Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi karşısında semt polikiniği bahçesinde hizmet verecektir.

Mamografi çektirmek isteyen 40 – 69 yaş arası kadınların belirtilen tarih aralığında belirtilen adrese gitmeleri gereği rica olunur.”

KETEM NEDİR?

Günümüzün en ciddi sağlık sorunlarından biri olan kansere, tıp dünyasında gelişen teknolojiye rağmen kesin bir tedavi yöntemi bulunabilmiş değil. Fakat kanser hastalığı için yeni tedaviler geliştirildi ve geliştirilmeye de devam ediyor. Öte yandan önleyici tedbirler kapsamında “Erken teşhis hayat kurtarır” diyerek KETEM kuruldu.

KETEM, Sağlık Bakanlığı bünyesinde kanser tarama testi yapan merkezlerdir. Tam olarak açılımı ise ‘’Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi’’ dir. Kansere karşı mücadele konusunda en etkili savunma merkezi olduğu söylenmektedir. Tarama merkezleri, devlet hastaneleri bünyesinde görev yaparlar. Her şehirde en az bir tane olmak üzere toplamda 218 tane KETEM kurulmuştur.

KETEM’in amaçları kısaca şöyledir;

  • Kanser hastalığını erken teşhis etmek,
  • Teşhisi konan hastaya uygun tedavi rotası için yönlendirmek,
  • Kanser hastalığının farkında olan bilinçli insanların sayısını çoğaltmak,
  • Verilen eğitimler ile kanserden korunma yöntemlerini öğretmek,
  • Tarama programlarının ciddiyetinin kavranmasını sağlamak olarak sıralayabiliriz.

Kanser tarama testi sayesinde birçok hasta hayata yeniden umutla bakıyor. Çünkü erken teşhis, kanser hastalığına karşı mücadelede kritik öneme sahip.

SAMİME EKTİR

 

Bakmadan Geçme