• Haberler
  • Gündem
  • KHK’de 268’inci hafta: Birleşe birleşe kazanacağız

KHK’de 268’inci hafta: Birleşe birleşe kazanacağız

KHK ile ihraç edilen kamu emekçilerinin işlerine geri dönmek için yaptığı eylemin 628’inci haftasında, bölgede yaşanan...

KHK ile ihraç edilen kamu emekçilerinin işlerine geri dönmek için yaptığı eylemin 628’inci haftasında, bölgede yaşanan savaşların haklara yeni işsizlik, yoksulluk ve enflasyon dalgası olarak geri döndüğü vurgusu yapıldı.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) İzmir Şubeler Platformu, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen kamu emekçilerinin işlerine iadesi talebiyle Karşıyaka Çarşıda düzenlediği oturma eylemine 268’inci haftasında devam etti. “Ölümü değil yaşamı savunuyor, barış mücadelesini yükseltiyoruz” pankartı açılan açıklamada sık sık “Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek”, “Susma haykır, yaşasın barış” ve “Birleşe birleşe kazanacağız” sloganları atıldı.

Yapılan oturma eyleminin ardından konuşan Eğitim Sen İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Veysel Beyazadam, bölgede devam eden savaşların etkilerinin emek ve toplum karşıtı niteliğinin en yalın haliyle görüldüğünü kaydetti. Beyazadam, savaş ve ekonomik kriz koşullarında iktidarların politik tercihlerinin halka yeni bir işsizlik, yoksullaşma ve enflasyon dalgası olarak yansıdığına dikkat çekti.

15 Temmuz’a gönderme

15 Temmuz darbe girişimine dikkati çeken Beyazadam, “Tek adam rejiminin kurumsallaşmasında en önemli dönemecin 15 Temmuz darbe girişimin fırsata çevrilmesi olduğu aşikârdır. Darbe girişiminin iktidarın siyasal ajandasını tamamlar nitelikte olması dikkate değerdir ve bu yüzden darbenin karanlıkta kalan yüzü halen tartışılmaya devam etmektedir. Haklarında memuriyeti engelleyen herhangi bir kesinleşmiş yargı kararı bulunmayan, hukuken suç olmayan gerekçelerle ihraç edilen tüm kamu görevlileri bütün haklarıyla birlikte derhal görevlerine iade edilmedir. Hukuksuz ihraçlardan dolayı mağdur olan tüm kamu emekçilerinin maddi, manevi hak kayıpları karşılanmalıdır. Bunlar gerçekleşinceye, ihraç kamu emekçilerinin mağduriyetleri giderilinceye ve hukuksuz ihraç edilen tüm kamu emekçileri görevlerine iade edilinceye kadar mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme